Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

TI NA KANOYME A΄


Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης


Το άρθρο αυτό σχεδίαζα να το γράψω από καιρό· και αυτό, διότι όπως σωστά έχει επισημάνει κάποιος αναγνώστης του Θεόδοτου, οι ιστορικές αναλύσεις πρέπει να οδηγούν στο δέον γενέσθαι. Εάν, πράγματι, από την ανάλυση δεν προκύπτει το τι πρέπει να γίνει, τότε η ανάλυση δεν έχει νόημα.

 Το πρώτο όμως που πρέπει εδώ και τώρα να τονιστεί είναι ακριβώς η σημασία της ανάλυσης. Το παρόν στηρίζεται στο παρελθόν, ενώ παράλληλα διαμορφώνει το μέλλον. Η αντίληψη, κατά συνέπεια, την οποία έχουμε όσον αφορά το παρελθόν έχει καθοριστικό ρόλο ως προς τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Όλα τα κινήματα, άλλωστε, μικρά και μεγάλα, επιτυχή και αποτυχημένα, ιδεολογικά, πολιτικά, φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά ακόμη έτσι αρχίσανε: με νέα ερμηνεία του παρελθόντος. Ο Χριστιανισμός π.χ. ερμήνευσε την αρχαία θρησκεία ως «έργο δαιμόνων», που έπρεπε να καταλυθεί, ο Εθνικοσιαλισμός/Φασισμός θεώρησαν το παρελθόν ως διαρκή πτώση του ανθρώπου, ο Μαρξισμός είδε την Ιστορία ως «σκηνή δρωμένων» πάνω στην οποία ένα και μόνο έργο σταθερώς παίζεται: η «πάλη των τάξεων» κ.ο.κ. Έτσι λοιπόν και εμείς,  του Θεόδοτου, δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, διότι δεν είναι νοητό να γίνει διαφορετικά. Οφείλουμε να θεμελιώσουμε την παρουσία μας και τον λόγο μας πάνω σε ερμηνεία του παρελθόντος διαφορετική από όσες ισχύουν μέχρι σήμερα. Αλλιώς τι λόγο ύπαρξης θα είχαμε;
 Πεποίθηση δική μου –καθώς και της πλειοψηφίας όσων συναποτελούν το επιτελείο του Θεόδοτου- είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δεξιά, με αποτέλεσμα η εξουσία να έχει, από καταβολής Ελληνικού Κράτους, μονοπωληθεί από κάποια μορφή της Αριστεράς. Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, παραμένει ωστόσο αληθές: Όσοι θυμούνται ακόμα το στρατιωτικό καθεστώς των ετών 1967-1974, θα έχουν στον νου τους το ποιοι κυριαρχούσαν, σε βαθμό ασφυκτικό, στην εκπαίδευση και στην κουλτούρα. Μόνο τις αφίσες που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή να δει κανείς (εκείνη με τον Τσε Γκεβάρα ήταν η περισσότερο ανώδυνη) αρκεί για να καταλάβει. Τα ίδια γίνονταν και στην περίοδο 1944-1947, οπότε το Κ.Κ.Ε. δρούσε ελεύθερα μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, αλλά και κατά την περίοδο 1949-1963, οπότε ναι μεν υπήρχε ένα δεξιό παρακράτος, αλλά τομείς ολόκληροι του Εθνικού Βίου, ιδίως ο πολιτιστικός αλλά και ο εκπαιδευτικός, βρίσκονταν σαφώς έξω από τον έλεγχο του δεξιού Κράτους/παρακράτους.

 Αυτό άλλωστε μπορεί να ερμηνευθεί και βάσει ιδιομορφίας του ελλαδικού χώρoυ: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα έφτασε το 15% του εκλογικού σώματος. Καμία άλλη χώρα, όχι απλώς στα Βαλκάνια μα σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη (με πιθανή εξαίρεση την Τσεχοσλοβακία) δεν είχε τόσο ισχυρό κομμουνιστικό ρεύμα. Και αυτό έχει βέβαια ως αποτέλεσμα οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες να υβρίζονται, σε καθημερινή βάση,  απανταχού της Ελλάδος και... όμως η Ελλάδα να αποτελεί όχι απλώς την περισσότερο αμερικανόφιλη αλλά κυριολεκτικώς την πλήρως αμερικανόδουλη χώρα της Ευρώπης.

 Όλα αυτά κινούν την περιέργεια. Πέρα όμως από την περιέργεια, σαφές είναι και το μήνυμα που αναδύεται: Εάν δεν ερμηνευθούν αυτά τα παράδοξα, εάν δεν λυθούν αυτά τα αινίγματα, η Πατρίδα μας θα συνεχίσει να βολοδέρνει. Και τι εννοούμε με το «βολοδέρνει»; Να μη μπορεί ποτέ να αξιοποιήσει τις σαφώς πολύ μεγάλες δυνατότητές της και να ζητιανεύει κάθε φορά βοήθεια από τον ένα και τον άλλο στο όνομα πότε του Σωκράτη και του Πλάτωνα, πότε στην όποια «ιερότητα» της Ακρόπολης και πότε του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και, γενικότερα, της Ορθοδοξίας.  Άρα πέφτουμε και πάλι στο ίδιο: Για να διορθώσουμε αυτό που συμβαίνει, πρέπει πριν και πρώτα από όλα να έχουμε σαφή επίγνωση του τι συμβαίνει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στις αμέσως επόμενες γραμμές.

* * *

το αποκαλυπτικό κείμενο του Β.Βασιλικού
Πεποίθησή μας είναι το ότι τα ελληνικά πράγματα διέπονται από μια «αθέατη κυβέρνηση». Έχει ήδη παρατεθεί στον Θεόδοτο το δημοσιευμένο στην εφημερίδα Τα Νέα λίγο πριν από τις εκλογές του 1981 άρθρο του Βασίλη Βασιλικού, στο οποίο σαφώς διευκρινιζόταν ότι η άνοδος, εκείνο τον χρόνο, του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αποτελούσε κυρίως καρπό συναίνεσης του τότε επικεφαλής της «αθέατης κυβέρνησης» της Ελλάδας. Το τι ψήφισε τότε –και τότε αλλά και πριν και μετέπειτα- ο Λαός μικρή ή, μάλλον, μηδαμινή σημασία είχε και έχει. Το ζήτημα είναι τι αποφασίζεται από την «αθέατη κυβέρνηση» και, κυρίως, τον εκάστοτε επικεφαλής της. Μαρτυρίες της ύπαρξης αυτής της ομάδας των «αθέατων» δεν περιέχεται  βέβαια μόνο στο άρθρο του Βασίλη Βασιλικού. Αν δεν κάνω λάθος, σαφέστατη μνεία γίνεται και στη –γραμμένη στα γαλλικά αλλά δημοσιευμένη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών- διδακτορική διατριβή του κ. Δ. Μιχαλόπουλου, επίσης συνεργάτη του Θεόδοτου, μα και σε άλλες, επίσης δημοσιευμένες μελέτες.

 Ότι η ντόπια «αθέατη κυβέρνηση» δρα εν πολλοίς ως παράρτημα παγκόσμιας «κυβέρνησης αθέατων» δεν υπάρχει αμφιβολία. Για τους «παγκόσμιους αθέατους»  αποκαλυπτικά είναι τα βιβλία που προσφάτως έγραψε και δημοσίευσε ο Σπύρος Χατζάρας. Η ντόπια όμως «αθέατη κυβέρνηση» έχει ευρύ περιθώριο αυτονομίας. Για αυτό και υπάρχει πάντα «επιτηρητής» της, ο οποίος μεριμνά να την επαναφέρει στην «ορθή γραμμή», όποτε η χρήση της δεδομένης αυτονομίας της ξεπερνάει τα όρια που έχουν τεθεί από το εξωτερικό.

 Αυτά λίγο-πολύ γίνονται παντού. Στη δική μας χώρα, όμως, έχουν πάρει έκταση πρωτοφανή. Γιατί; Διότι και σήμερα την πολιτική των μεγάλων Δυτικών Δυνάμεων εξακολουθεί να διέπει το δόγμα Mackinder. Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, εάν η Δύναμη η οποία κατέχει την καρδιά της Ευρασίας «βάλει πόδι» σε ακτές της Μεσογείου, τότε αυτομάτως η Δύναμη αυτή αποκτά δυνατότητες κυριαρχίας παγκόσμιας. Η Δύναμη αυτή ήταν και παραμένει η Ρωσία. Την πρόσβαση της Ρωσίας –και γενικώς των σλαβικών Λαών- στη Μεσόγειο την εμποδίζει ακριβώς η Ελλάδα. Συνεπώς ο έλεγχος των Δυτικών Δυνάμεων (Η.Π.Α. και Μεγάλης Βρεταννίας στις μέρες μας) πρέπει να μη δέχεται καμία απολύτως απειλή ειδικά στη δική μας χώρα. Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγων: Ελληνικός Λαός. Πρέπει, με λίγα λόγια, ο Λαός αυτός να υπομένει αγόγγυστα τα δεινά στα οποία συνεχώς υποβάλλεται, χωρίς να είναι ποτέ σε θέση πραγματικά να καλλιτερέψει την κατάσταση, τη μοίρα τη δική του και των παιδιών του, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες του τόπου του. Και τούτο, διότι, εάν αξιοποιηθούν τα ελληνικά πετρέλαια π.χ. ή τα κοιτάσματα χρυσού της Μακεδονίας ή το χρώμιο της Θεσσαλίας ή το ουράνιο που (όπως λέγεται) βρίσκεται στην Ήπειρο, τότε η Ελλάδα από εξάρτημα της Δύσης θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητη χώρα και οι Μεγάλες Δυτικές Δυνάμεις θα βρεθούν εν κινδύνω. (Να γιατί, άλλωστε, υπάρχει και «επιτηρητής»  ο οποίος επιβλέπει, για λογαριασμό των αθέατων του εξωτερικού, τον ντόπιο εξουσιαστικό πυρήνα.) Ο έλεγχος του Λαού όμως επιτυγχάνεται κυρίως με μέσα ψυχολογικά. Και έτσι:

Aπεικόνιση των γεωπολιτικών ζωνών του Mackinder
1.   Γίνεται σκόπιμη σύγχυση των εννοιών «Φυλή» και «Έθνος». Δεν έχετε ακόμη παρατηρήσει πως ό,τι στα ελληνικά καλείται «εμφύλιος πόλεμος», σε όλες σχεδόν τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες ονομάζεται «πολιτικός πόλεμος» (Civil war, guerre civile, Guerra civile κ.λπ., κ.λπ.); Αυτό δεν είναι τυχαίο: Δίνεται καθοριστική έμφαση στην έννοια «φυλή», προκειμένου να συσπειρώνονται γύρω από την κατάσταση που εκάστοτε επικρατεί οι λαϊκές «μάζες» της χώρας μας και να υπομένουν αγόγγυστα τα δεινά τους. Ότι η συνέχεια του Ελληνικού Έθνους είναι αδιάσπαστη από την Αρχαιότητα έως σήμερα είναι αναμφισβήτητο – και το απέδειξε περίτρανα ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος. Εξήγησε, πράγματι, ο μεγάλος μας ιστορικός ότι οι Αλβανοί (ή Αρβανίτες, ακριβώς την ίδια σημασία έχουν οι δύο όροι) που κατέβηκαν στα ελληνικά νησιά και γίνανε οι καλλίτεροι ναυτικοί της Μεσογείου, πρέπει να θεωρηθούν Έλληνες, διότι είχαν ελληνική συνείδηση – όπως περίτρανα φάνηκε κατά την Επανάσταση του 1821. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Σουλιώτες, που επίσης όχι μόνο ήταν Αλβανοί, αλλά και καθόλου δεν ήξεραν ελληνικά, μα και με τους Σλάβους της Νότιας Πελοποννήσου, που συνήθως πρωτοστατούσαν σε εξεγέρσεις εναντίον όχι μόνο της οθωμανικής κυριαρχίας αλλά και, προηγουμένως, κατά των Φράγκων κυρίαρχων του ελλαδικού χώρου. Με την τεχνητή διαιώνιση όμως του όρου «Φυλή» επιτυγχάνονται δύο μεγάλης σημασίας αποτελέσματα. Δηλαδή:

2. Εχθρότητα του Ελληνικού Λαού προς άλλους λαούς, που λογικά θα μπορούσαν να είναι και σύμμαχοί του. Τέτοιοι λαοί είναι κατά βάση οι σλαβικοί. Το μίσος των Νεοελλήνων κατά των Σλάβων αποτελεί το ασφαλέστερο μέσο διαιώνισης της αγγλοαμερικανικής κυριαρχίας στη δική μας χώρα. Και υπενθυμίζω εδώ σε άτομα, που στείλαν υβριστικά μηνύματα στον Θεόδοτο, ότι η νίκη του Εθνικού Στρατού το 1949, η οποία πραγματικά έσωσε την Ελλάδα από τον Κομμουνισμό, υπήρξε κυρίως καρπός τόσο της αδιαφορίας του Στάλιν (ο οποίος, ξέροντας πολύ καλά τι γινόταν, απέφυγε να αναμειχθεί στα της Ελλάδας) όσο και της αφειδούς βοήθειας που συνεχώς χορηγούσαν στις Εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις οι Βρεταννοί πρώτα και οι Αμερικανοί στη συνέχεια. Τα εγκλήματα των κομμουνιστών είναι γνωστά, άρα αναμφισβήτητα. Η γενναιότητα την οποία επέδειξαν η Βασιλική Χωροφυλακή πρώτα και ο Εθνικός Στρατός στη συνέχεια επίσης δεν αποτελούν αντικείμενο αμφιβολίας. Είναι αμφίβολο όμως το κατά πόσον οι κομμουνιστές θα είχαν ηττηθεί χωρίς τη βοήθεια της Δύσης προς το κυβερνητικό στρατόπεδο – βοήθεια η έκταση της οποίας μόνο στα πλαίσια του δόγματος Mackinder μπορεί πλήρως να ερμηνευθεί. Ή – για να το πούμε διαφορετικά: Είχε εξηγηθεί στον Στάλιν (πιθανότατα από τον ίδιο τον Τσώρτσιλ, τον Οκτώβριο του 1944 στη Μόσχα) ότι μπορούσε, μετά την ήττα της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία στην Ανατολική και εν μέρει Κεντρική Ευρώπη· δεν μπορούσε όμως να κατεβεί στην Ελλάδα. Και εκών άκων ο Στάλιν αποδέχτηκε την πρόταση αυτήν.

3.   Η διαιώνιση όμως της έννοιας «Φυλή» επιφέρει και άλλο, πολύ βλαπτικό των ελληνικών συμφερόντων αποτέλεσμα. Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει βέβαια συνειδητοποιήσει τα σχετικά με τις «αθέατες κυβερνήσεις», ντόπιες και του εξωτερικού. Μόνο προσφάτως άλλωστε άρχισε να γίνεται τεκμηριωμένος λόγος για αυτές. Διαισθάνεται όμως πως πρέπει πάντα να πηγαίνει «με το ντοβλέτι», δηλαδή να σέβεται την εκάστοτε κρατική εξουσία και, ακόμη, να υποτάσσεται σε αυτήν. Για να χρυσωθεί όμως το χάπι, οποιοσδήποτε, πάντοτε με τη συναίνεση των αθέατων, αναρριχάται στην εξουσία, αρχίζει να πετάει εθνικιστικές κορώνες. Νομίζετε πως είναι τυχαίο το ότι ο Άρης Βελουχιώτης, στον λόγο της Λαμίας π.χ., στράφηκε κατά του... Φαλλμεράυερ; Όλοι το ίδιο κάνουνε – με αποτέλεσμα να ρημάζεται αυτός ο τόπος, αρκεί αυτός που τον ρημάζει να διατυμπανίζει κάθε φορά την καταγωγή του από τον Λεωνίδα ή, έστω, τον Θεμιστοκλή. Θυμηθείτε π.χ. τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, τα σχετικά με το επώνυμο και την καταγωγή του οποίου έχουν εκτενώς αναλυθεί στον Θεόδοτο. (Για να μην αναφέρουμε τους Βενιζέλους, τον Καραμανλή και κάποιους άλλους.) Μόνο ο Γιωργάκης Παπανδρέου, λόγω χαμηλής ευφυίας, δεν φάνηκε ικανός να παίξει αυτόν τον ρόλο, αν και κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες. Και έτσι, ο Ελληνικός Λαός δέχεται τον οποιονδήποτε και ανέχεται τα πάντα – αρκεί αυτά τα «πάντα» να συνοδεύονται από ύμνους προς το «άφθαρτο μεγαλείο της Ελληνικής Φυλής».  Ακριβώς στην κατάσταση αυτή θέλει να βάλει τέρμα ο Θεόδοτος. Επειδή όμως συναισθάνομαι ότι ήδη έχω κάνει κατάχρηση του χώρου της ιστοσελίδας μας, θα αφήσω το τι δέον γενέσθαι για την επόμενη φορά.


35 σχόλια:

  1. Θα πρότεινα, εάν επιτρέπεται, στην επακολουθούσα ανάλυση να γίνει μία, ισχνή έστω, κατ' αρχάς εστίαση στά ιδιοκτησιακά δικαιώματα των νόμιμων κατοίκων αυτής της χώρας, δηλ επί των "κοινόχρηστων" χώρων τους, πέραν των ατομικών ιδιοκτησιών τους.
    Και αυτό επειδή το προφανές πλέον αμφισβητείται!... θεωρουμένης της χώρας ως μετοχής στο παγκόσμιο χρηματιστήριο αξιών και επομένως, εφ΄όσον οι κάτοικοι της συλλογικά χρεωστούν, οι πιστωτές δικαιούνται να κατάσχουν δημόσιες εκτάσεις και πόρους.
    Βεβαίως οι υποστηρικτές, εν Ελλάδι, αυτών των απόψεων αγνοούν πως δεν ηγοράσθη η χώρα από κάποιο παγκόσμιο παζάρι αλλά απελευθερώθη εκ ζυγού και από κατοίκους που διαβίωναν πολλές εκατονταετίες πριν κατασκευάσουν κάποιοι τα έθνη τους.
    Καί επίσης, γιά να μην πηγαίνουμε πολύ πίσω, οι κάτοικοι αυτής της χώρας, καλώς ή κακώς, συνετάχθησαν με τους σήμερον "νικητές" στις σημαντικές καθοριστικές συγκρούσεις του 20ού αιώνα αφήνοντας τα κόκκαλά τους στα μέτωπα ΚΑΙ γιά την υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών σημερινών συμφερόντων, αλλά και της πολύτιμης ζωής των θεωρουμένων "ἁφεντικών"...όταν οι νυν ευνοούμενοι έπαιζαν σε αντίθετα ταμπλό, αιδώς Αργείοι!
    Σαφώς βέβαια και τίθεται θέμα αξιοσύνης των σημερινών νεοελλήνων να διαχειρισθούν το πολύτιμο πατρογονικό τους κληροδότημα, που πολλοί θα εζήλευαν, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια (όπερ και δεν συνέβη)...αλλά οι τίτλοι είναι τίτλοι και το Pacta sunt servanda δεν μπορεί να ορίζεται κατά περίπτωσιν (A la cart)...
    Σε τελική ανάλυση είναι θέμα εσωτερικής και ακηδεμόνευτης διευθέτησης οι όποιες, επιτακτικές πλέον λόγω των καιρών, "εκκαθαρίσεις" και διακανονισμοί των αγεφύρωτων (απ' ότι φαίνεται)ιδεολογικών διαφορών των νόμιμων κατοίκων αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ανάλυση του συναγωνιστή Τσεργίνη ,εμένα προσωπικά με καλύπτει πλήρως. Για τις λανθασμένες γεωπολιτικές επιλογές της Ελλάδας ,έχει αναφερθεί και ο μακαρίτης ο Παναγιώτης Κονδύλης. Ο αγγλοσαξωνικός -φιλοατλαντικός προσανατολισμός της χώρας όχι μόνο δεν μας ωφελεί αλλά έχει προκαλέσει και αρκετά δεινά στον ταλαίπωρο αυτό τόπο.
    Δεν είναι τυχαίο ότι η αμερικανόδουλη αστική εθνικοφροσύνη ,χρησιμοποιούσε τον όρο σλαβοκομμουνιστής ή εαμοβούλγαρος. Ίσως γιατί ήθελε να συσκοτίσει τα πράγματα. Το επαναλαμβάνω για τον εμφύλιο ή τον συμμοριτοπόλεμο δεν ευθύνονταν οι Ρώσοι (τότε ΕΣΣΔ) αλλά οι αγγλοαμερικάνοι . Η ηγεσία του ΚΚΕ αναφερόταν στην Ιντελιτζενς Σερβις. Γι'αυτό οι Σοβιετικοί τους κομματικούς που κατέφυγαν΄εκεί μετά τον συμμοριτοπόλεμο τους έστειλαν στην Τασκένδη. Δεν τους εμπιστεύονταν.
    Στο σήμερα , στην προσέγγιση Ελλάδας -Ρωσίας που πήγε να γίνει για την κατασκεύή του αγωγού φυσικού αερίου, ποιοι ήταν αυτοί που αντιδρούσαν σθεναρώς ; Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι "Οικολόγοι-Πράσινοι"! Η αριστερά μπορεί να έχει αντιαμερικανική ρητορική , στην ουσία όμως εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Η στάση της στο θέμα της Συρίας ταυτίζεται πλήρως με τις αμερικανικές- ΝΑΤΟίκές!
    Άλλωστε γι'αυτό το '73 η CIA δημιούργησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ,για να πετάξουν τον Παπαδόπουλο ,ο οποίος είχε ανοιχτεί προς Ανατολάς.
    Για τον ίδιο λόγο ,πέθανε μυστηριωδώς και ο Ιωάννης Μεταξάς , γιατί αντιδρούσε στην είσοδο βρεττανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα ,αφού γνώριζε ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε τους Γερμανούς , οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να εμπλακούν σε πόλεμο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερός όπως πάντα ο κ.Τσεργίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια μικρή απορία ,ίσως εκτός θέματος, γιατί ο κ.Χατζάρας με τα αποκαλυπτικά βιβλία είναι με τον κ.Καρατζαφέρη με το περίεργο επώνυμο και την περίεργη καταγωγή ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει, ειδικά και μετά του κοψίματος της εκπομπής του από το ΑΡΤ.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς η ανθρωπολογία αφανίστηκε απο τη χώρα μας για να κάνουν ελεύθερα προπαγάνδα άτομα όπως εσείς. Αρβανίτες και Αλβανοί είναι το ίδιο; Ποιά τα επιστημονικά σας δεδομένα; Έχουν τόση σχέση όσο οι Μαορί με τους Αιγύπτιους. Υψός μύτης: Αρβανίτες 53,5 και Αλβανοί άνω του 58. Πλάτος σαγονιού: 107,7 στους Αλβανούς και άνω του 111 στους Αρβανίτες. Επιπλέον οι Αρβανίτες και οι Βορειοηπειρώτες είναι λεπτοφυείες με ορθομετωπία άνω του 90%. Φαντάζομαι πως δεν καταλαβαίνετε καν τι λέω. Για τους Σλάβους είναι πραγματικά γελοίο να απαντήσω. Για την ακρίβεια Σλάβοι δεν είναι καν οι σημερινοί Σέρβοι (έχουν υποστεί βραχυκεφαλοποίηση). Διαβάστε τον επιφανή ανθρωπολόγο Γαβρίλοβιτς να μάθετε τα βασικά περι Σλάβων και ασχοληθείτε με τίποτα στον τομέα
    σας. Αν έχετε βέβαια γιατί θυμίζετε πολυπιστήμονες παντογνώστες που σε ένα κείμενο έλυσαν ζητήματα ανρωπολογίας, γεννετικής, ιστορίας, ιδεολογικά και... μυστικής κυβέρνησης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι, δεν αντέχω την τρέλα του "εθνικού χώρου" του στυλ "όλοι οι Νεοέλληνες είναι 100% απόγονοι του Λεωνίδα και του Περικλή( προσωπικά ούτε για αστείο δεν θα ήθελα να είμαι απογονός του δεύτερου)", ωστόσο δεν ταιριάζει στο Θεόδοτο και ο παραλογισμός ότι "όλοι στα Βαλκάνια είναι 100% Αλβανοί, 100% Σέρβοι, 100% Βούλγαροι, 100% Τούρκοι κτλπ και μόνο οι Έλληνες δέχτηκαν προσμείξεις και αφομοιώσεις ενώ οι άλλοι τριγύρω ήταν και είναι φυλετικά ίδιοι". Παράδειγμα, οι βόρειοι Αλβανοί με τους νότιους έχουν όντως "φυλετική" διαφορά, αυτό είναι μια πραγματικότητα, ακόμα δεν μπορούμε να μιλάμε για Αρβανίτες και να θεωρούμε όλους αυτούς τους πληθυσμούς που κατέβηκαν αμιγώς "φυλετικά" αλβανικούς με τα τωρινά δεδομένα.
    Επίσης, πολλές φορές παρουσιάζετε τους Σλάβους σαν μια ενιαία φυλή, που δίνει την εντύπωση ,πχ με αφορμή το άρθρο ότι οι πάλαι ποτέ Σλάβοι της Νότιας Πελοποννήσου είναι φυλετικά ίδιοι με οποιονδήποτε Ρώσο. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Πανσλαβισμού ίσα ίσα βλέπω θετικά κάτι τέτοιο. Αλλά αν είναι να βάλουμε θεμέλια Πανσλαβισμού ας αφήσουμε έξω την ιδέα μιας ενιαίας "Σλαβικής φυλής" γιατί παραδείγματος χάριν προχθές στο ίδιο τραπέζι με μένα ήταν δίπλα μου μια Σέρβα και απέναντι μου μια Ρωσίδα (είμαι τυχερός) τα χαρακτηριστικά τους ήταν τελείως διαφορετικά (και έχω δει Ρώσους που μιλάνε ρώσικα έχουν ρώσικα ονόματα-επίθετα άλλα είναι Μογγόλοι).
    Αυτό που αξίζει να σημειώθει όμως είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες... πάρα τις τεράστιες διαφορές που μπορεί να έχουμε στις λεπτομέρειες και στους τρόπους (στην πρώτη επαφή) έχουμε κοινή πνευματική καταγωγή (κάτι που φαίνεται στο χρόνο) και αυτό είναι που μετράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΔΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ23 Οκτωβρίου 2012 στις 1:53 μ.μ.

    Συμφωνώ καί διαφωνώ μέ τούς προλαλήσαντες.Μέ τόν ανώνυμο πού προσεγγίζει τό θέμα ανθρωπολογικά συμφωνώ.Ό προπάπος μου από τήν πλευρά τής μητρός μου ήταν Αρβανίτης.Καί αυτός καί οί συγγενείς του.Ό Σωματότυπος καί κυρίως τό κρανίο δέν έχουν καμία σχέση μέ αυτά τών Αλβανών πού κυκλοφορούν αναμεσά μας.Όσον αφορά τήν κυρίαρχη επιβολή τών αθέατων κατά τήν πρωσοπική μου άποψη μέσω τού ΚΚΕ καί τών παραφυάδων του αλλά καί ακροδεξιών παρατάξεων πού παίζουν τόν ίδιο ρόλο αυτή ή γραμμή δίνεται καί σήμερα από τό Λονδίνο.Διά τήν δολοφονία Μεταξά είναι γνωστό ότι μετά τήν επίσκεψη είς τήν οικίαν τού χαφιέ τών Άγγλων Λαμπράκη αδιαθέτησε καί τελικώς επήλθε τό μοιραίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί Satire και ΑΔΑΜΑ όπως βλέπετε πουθενά δεν αναφέρω για γεννετική συγγένεια με τους Αρχαίους Έλληνες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες και ακόμα και οι Σέρβοι σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στο Μεσογειακό τύπο. Ούτε σε Σλαβικό, ούτε σε Διναρικό, ούτε σε Σημιτικό κλπ. Αν κάποιοι είναι πιο κοντά στους Αρχαίους Έλληνες, αυτοί είναι οι σημερινοί Έλληνες, οι Ιταλοί του Νότου και όσο παράδοξο και αν φανεί, οι Σκοπιανοί και οι Σέρβοι. Πληθυσμοί τέτοιοι υπάρχουν και στα παράλια της Τουρκίας αλλά με μεγάλη ανομοιογένεια αφού βρίσκείς ακόμα και αρμενοειδή. Πράγματι γεννετικώς οι Αλβανοί του βορρά και του νότου δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες γεννετικές ιδιορρυθμίες στην Ελλάδα σε δύο νησιά του Αιγαίου. Τέλος, η Φυλή δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφει το άρθρο. Πρόκειται για ολιγάριθμους πληθυσμούς σε απομονωμένα μέρη οι οποίοι μέσω των συνεχών επιμειξιών απέκτησαν τόσα πολλά κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά ώστε ακόμα και με το μάτι κάποιος καταλαβαίνει πως ανήκουν στην "ίδια φυλή." Φυλή μπορεί να βρούμε στον Αμαζόνιο ή σε κάποιο χωριό, αλλά όχι σε ολόκληρη Ήπειρο ή σε ένα κράτος. Ο όρος "Λευκή Φυλή" είναι λανθασμένος και χρησιμοποιείται καταχρηστικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσον αφορά αυτούς που θέλουνε να πιστεύουν ότι άλλο "Αρβανίτες" και άλλο Αλβανοί, ας ανοίξουν τη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια του Πυρσού στο λήμμα "Αρβανίτης" (είναι ο Ε΄ τόμος, σελ. 349) και θα δουν ότι Αρβανίτης= 1. Ο Αλβανός. 2. Ο κάτοικος της Αλβανίας. 3. Ο εξ Αλβανών καταγόμενος. (Αναφέρω μόνο ένα τεκμήριο).
    Για μένα το ζήτημα είναι λυμένο και δεν πρόκειται να επανέλθω. Για όσους βαυκαλίζονται με την καταγωγή των Αλβανών από τον Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη και τον Λεωνίδα της Σπάρτης, υπάρχουν πολλά άλλα μπλογκ στα οποία μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουνε και για τους Αρβανίτες και για τον παππού τους και για όποιον άλλον παρεμφερή και ανάλογο επιθυμούν.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κατάληξη -ιτης είναι δηλωτικό καταγωγής. Αρβανίτης είναι ο καταγόμενος απο τη θέση Αρβάν της Ηπείρου. Όπως ακριβώς και το Σκοπελίτης δηλώνει καταγωγή απο τη Σκόπελο. Ουδεμία σχέση έχουν οι Αρβανίτες και οι Αλβανοί. Τόσο φυλετικά όσο και εννοιολογικά. Οι εγκυκλοπαίδειες άλλα έλεγαν το '30 άλλα το '50 και άλλα το 2000. Αν πιστέψουμε τις εγκυκλοπαίδειες όλοι είμαστε Ινδοευρωπαίοι και Αφρικανοί. Εκτός πια αν οι "Αλβανοί" ήταν τόσο ηλίθιοι και πολέμησαν για ένα κράτος που θα ονομαζόταν Ελλάδα!!!
    Φαίνεται πως ο ανθρωπολόγος σας διέλυσε και σας έδειξε την άγνοια σας. Τώρα συμπεριφέρεστε κ. Τσεργίνη ως Κνίτης της δεκαετίας του '80. (Είχατε περάσει κανένα φεγγάρι απο την ΚΝΕ αλήθεια;) Και οι Κνίτες του '80 όταν τους τάπωναν προσπαθούσαν να καταστρέψουν την κουβέντα. Δικαίωμα σας να πιστεύετε αυτό που νομίζετε ή πως ελπίζετε πως είναι σωστό. Δεν σημαίνει όμως πως είναι κιόλας. Οτι θα αποκτούσαμε και ακροδεξιούς "Ρεπούσηδες" δεν το περιμέναμε. Να φανταστώ ότι είστε και λάτρης των καθαρμάτων της ΣΝΟΦ; Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΔΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ23 Οκτωβρίου 2012 στις 7:12 μ.μ.

    Δέν έκαμα καμία αναφορά σέ εγκυκλοπαίδειες πού οί περισσότερες έχουν πολιτική γραμμή.Εμίλησα γιά αυτό πού βλέπω.Καθότι τυνχάνω υιός Αριστοτέλους καί όχι Γιός Ποσειδώνος.Όσον αφορά τόν κ. Δημήτριο Τσεργίνη πού ορέγεται νά μάς εξοβελίσει από τό ιστολόγιο μαρτυρά απλώς τήν Σταλινική καταγωγή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αρβανίτης=ο Αλβανός την εθνότητα ή την καταγωγήν, όθεν κυρίως ο κάτοικος της Αλβανίας, αλλά κατά παρέκταση ο παλαιόθεν ιλλυρικής καταγωγής ή και ο παρεφθαρμένον τι αλβανικόν ιδίωμα συνήθως λαλών Έλλην." (Δ. Δημητράκου, Μέγα Λεξικόν όλης της Ελληνικής Γλώσσης, τόμ. β΄, σελ. 923.
    Θέλετε και νεότερο;Ουδέν πρόβλημα. "Αρβανίτες=Αλβανοί που μετά το 1204 εγκαταστάθηκαν στον ελλαδικό χώρο. (Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα, τόμ.10ος, σελ. 315).
    Πάντως, πραγματικά νιώθω ντροπή και μάλιστα μεγάλη,που κάθομαι και απαντάω στις ανοησίες που διατυπώνετε σεις και οι όμοιοί σας. Ανέχεστε το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη και τον Βενιζέλο, οι Αλβανοί/Αρβανίτες σας ενόχλησαν.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έχω καμία σταλινική καταγωγή ούτε ποτέ υπήρξα μέλος του ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου κομμουνιστικού κόμματος. Το ότι όμως ο Στάλιν ξαναέφτιαξε την αυτοκρατορική Ρωσία, που πήγε να διαλύσει ο Τρότσκυ και σχεδόν διέλυσε ο Γκορμπατσώφ, είναι γεγονός αναμφισβήτητο και μαρτυρημένο από την ίδια την αδελφή του Τσάρου Νικολάου Β΄ στον Ίωνα Βορρέ (εάν θυμάμαι καλά).
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. την ώρα που κυριολεκτικά, διαλύεται το σύμπαν,κάποιοι σωβινισταράδες στα Σκόπια ,στην Αλβανία ,στην Βουλγαρία και εδώ, ονειρεύονται να μεγαλώσουν τα σύνορα τους. Τώρα την εποχή της παγκοσμιοποίησης που ο διεθνής τοκογλύφος θέλει να αποδομήσει την όποια εθνική ,θρησκευτική ταυτότητα ,τι σημασία έχει αν τα σύνορα είναι 5 km πάνω ή 5 km πιο κάτω αφου έν τέλει δεν θα υπάρχουν πια σύνορα και έθνη; Εντάξει ας αλληλοσκοτωθούν ξανά οι βαλκανικοί λαοί ,καιφυσικά οι πόλεμοι θα γίνουν με την ευγενική χορηγεία της Γκόλντμαν Σακς , του Σόρος, τοων Ρότσιλντ και Ροκφέλερ που θα πουλάνε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Κάποιον κρυπτό που λεγόταν Μπαζίλ Ζαχάρωφ και το έπαιζε και Έλληνας τον θυμόσαστε από την ιστορία; Είναι αυτός που την εποχή και των δύο βαλκανικών πολέμων πούλαγε όπλα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ!
    Η πάλη των εθνών γράφει την Ιστορία ,ουδείς εξ'ημών διαφωνεί. Αλλά όπως σε κανένα ,για να μιλήσουμε λίγο ποδοσφαιρικά ,δεν αρέσουν τα "στημένα" μάτς και οι "παράγκες" αλλό τόσο δεν πρέπει να μας αρέσουν ,στημένες εχθρότητες και πόλεμοι, που δεν εξυπηρετούν το ιστορικό γίγνεσθαι ,αλλά τα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ετσι είναι, Νικολάι. Ακόμα και στη δεκαετία του 1920, οι έμποροι θανάτου συνδαύλιζαν το μίσος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να κάνουν και τις δύο χώρες να αγοράζουν οπλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τσεργίνη, παρακαλώ διαβάστε λίγο Στράβωνα να μάθετε τι ήταν οι Αλβανοί. Μη μου αναφέρετε νεολληνικές εγκυκλοπαίδειες οι οποίες μεταδίδουν τις απόψεις του κάθε Μπαμπινιώτη. Και εγώ μπορώ να σας αναφέρω άλλες τόσες ή και μελέτες (πχ Μπίρης) που λένε άλλα. Μας ενοχλεί η ταύτιση Αλβανών και Αρβανιτών αφού έχει επιβληθεί απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ δεν ισχύει. Αλλά κύριε Τσεργίνη ας αφήσουμε τις επιστήμες να δούμε τα πράγματα με την απλή λογική. Μοιάζουν έστω και ελάχιστα οι Γκέκες του βορρά με τους σημερινούς Έλληνες; Δουλευόμαστε τώρα; Εδώ δεν μοιάζουν καν με τους Αλβανούς του Νότου. Έχουμε οι Έλληνες χαμηλό κέντρο βάρους; Έχουμε σώμα αρσιβαρίστα όπως οι Αλβανοί; Έλεος πια!
    Μας λέτε στα κείμενα σας πως οι Έλληνες πρωθυπουργοί το παίζουν γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων ενώ έκαναν το εντελώς αντίθετο. Εδώ διορίζουν ανθρώπους να προπαγανδίζουν αυτά που λέτε εσείς. Αυτούς προωθούν. Μη μας δουλεύετε επιτέλους. Και όπως δεν ανεχόμαστε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έτσι δεν ανεχόμαστε και αυτά που λέτε. Και τέλος πάντων οι εκλογές είναι πια ζήτημα ενός πλήκτρου.
    Η γεννετική πάντως σας διαψεύδει. Για αυτό και εξαφάνισαν τις σχολές ανθρωπολογίας και άφησαν τα πάντα σε κοινωνιολόγους. Αν συνεχίσετε έτσι όμως όλο και κάπου θα σας βολέψουν. Αλλοίμονο απο εμάς που έχουμε τόσα μέτωπα ανοικτά και έχουμε και εσάς να μας ανοίγετε και άλλα.
    Τέλος, να σας πω πως δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι Αλβανός. Αλλά αφού δεν είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαι γιατί και σεις δεν διαβάζετε λίγο Ηρόδοτο, για να δείτε τι ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες;
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τον Ηρόδοτο δεν μπορούμε να τον πάρουμε στα σοβαρά σαν πηγή αφού δεν ήταν ιστορικός και δεν χρησιμοποιούσε κάποια επιστημονική μέθοδο. Μυθοπλασίες έγραφε και έκανε αναφορές σε θεικές επεμβάσεις. Και ποιόν Ηρόδοτο; Τον κανονικό ή το νόθο; Γιατί ο νόθος μάλλον ήταν ο αυθεντικός. Διαβάστε λοιπόν με τη σειρά σας την "κακοήθεια του Ηροδότου" που έγραψε ο Πλούταρχος. Και ναι, έχω διαβάσει τον Ηρόδοτο και εκατοντάδες άλλους συγγραφείς και ξέρω ακριβώς τι ήταν οι Έλληνες. Εσείς δεν ξέρετε προφανώς ή κάνετε πως δεν ξέρετε. Μήπως ειχατε και το Μπαμπινιώτη καθηγητή; Γιατί είμαι σίγουρος πως μόνο ένας μαθητής του Μπαμπινιώτη θα συμβούλευε κάποιον να μάθει τους Έλληνες (αλλά και την προέλευση του αλφάβητου) απο τον Ηρόδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θέλετε τον Ηρόδοτο; Ουδέν πρόβλημα! Διαβάστε τότε τι λέει για τους Πελασγούς ο Θουκυδίδης και ο (Ρωμαίος) Πλίνιος ο πρεσβύτερος. Αν και μου φαίνεται ότι σεις ακολουθείτε το σύνθημα του μακαρίτη Γιώργου Καψάλη, στον "Στόχο": "Αλλοίμονο στην Ιστορία, εάν δεν συμφωνεί με εμάς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακούστε κύριε μου. Για εμένα Έλληνας είναι ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Λυκούργος, οι Επτά Σοφοί, ο Πλούταρχος και όσα δίδαξαν και έπραξαν. Αν δεν σας αρέσουν οι Αρχαίοι τότε Έλλην ήταν ο Βουλγαροκτόνος ή ο Καβάφης ή ο Κολοκοτρώνης ή ο Μπικάκης στην Κύπρο ή ο Βλαχάκος στα Ίμια.
    Και τέλος πάντων δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος είχε Σλαβικές ρίζες ή κάτι άλλο. Φαίνεται όμως πως εκτός απο τους Νεοέλληνες θέλετε να μας βγάλετε "νόθους" και τους Αρχαίους. Επίσης, τώρα βάλατε σφήνα και τους Πελασγούς. Αρχίζω και σιγουρεύομαι πως είστε μαθητής του Μπαμπινιώτη. Τι θέλετε να πείτε επιτέλους; Ότι ήρθαμε απο τις πεδιάδες της Ουγγαρίας ή ότι οι Πελασγοί ήταν Πρωτοσλάβοι; Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Γιατί δεν λέτε ευθέως τι πιστεύετε και αφήνετε όλο υπονοούμενα;
    «Ην γαρ και το των Πελασγών γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου το αρχαίον, και τον Πελασγόν αυτόχθονα λέγων» Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς. «Ρωμαϊκή Αρχαιολογία»
    «Ζευ άνα Δωδωναίε Πελασγικέ». Όμηρος
    «Νομίζω ότι η δόξα της πόλης είναι που προετοίμασε να ονομάζονται από αυτήν οι Πελασγοί, οι Δαναοί, και οι Αργείοι και οι άλλοι Έλληνες» Στράβων («Γεωγραφικά», Η΄, VI, 8).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Zευ άναξ Δωδωναίε, Πελασγικέ". Ακριβώς αυτό λέων κι εγώ. Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι το όρος όπου ήταν η Δωδώνη ήταν ο Τόμαρος; Τι σημαίνει Τόμαρος στα ελληνικά; Έχετε σκεφτεί ότι ο πατέρας του Θουκυδίδη λεγόταν "Όλορος"; Τι σημαίνει "Όλορος" στα ελληνικά; Για ρίξτε μια ματιά στον Θουκυδίδη, 1, 2, 6 να δείτε τι γινόταν με τους Αθηναίους. Για δείτε τι λέει ο Διόδωρος Σικελιώτης (ΧL, 3), για τον Δαναό και τον Κάδμο, αφού εξακολουθεί να μη σας αρέσει ο Ηρόδοτος.
    Και τελοσπάντων σεις έχετε σπουδαίους προγόνους. Πώς όμως άνθρωπος-απόγονος του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Λυκούργου, των Επτά Σοφών, του Καβάφη (ο Καβάφης ήταν Αρμένιος), του Μπικάκη (;) κ.λπ., ανέχεστε τόσα χρόνια τον Μινέικο, τον Σημίτη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Τούρκογλου-Βενιζέλο, τον Καραμανλή, τον Μακάριο, τον Πάγκαλο (του οποίου ο παππούς το καυχιόταν ότι ήταν Αλβανός και είχε μητρική γλώσσα τα αλβανικά)και δεν κάνετε κάτι, για να δείξετε ότι είσαστε άξιοι απόγονοι των "προγόνων" σας; Ε! Κάντε κάτι! Αντί να περιμένετε με ανοιχτή την παλάμη να σας δώσουνε κάτι οι Ευρωπαίοι, επειδή σεις τους "μάθατε γράμματα"! Άντε μπράβο! Ρίξτε το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη "Νέα Δημοκρατία" κι εγώ θα σας ανακηρύξω απογόνους όχι του Μπικάκη αλλά του Δία και της Ήρας και ακόμα και του ίδιου του Ηρακλή, εάν έτσι σας αρέσει. Αλλά αυτό είναι το εύκολο: Να κάθεστε και να ναρκισσεύεστε πως είσαστε απόγονοι του Αγαθαρχίδα και να ψηφίζετε τόσα χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις". Ο Σωκράτης πήγε ενάντια στη δημοκρατία - για αυτό και σκοτώθηκε. Σεις τι κάνατε;
    Δημήτριος Τσεργίνης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για αρχή δεν είμαι τσιράκι αυτών των κυρίων της κατοχής: http://3.bp.blogspot.com/-HOTMtc8walI/UHQx50ExtFI/AAAAAAAAeIw/CVrNy_atHQY/s1600/anakoin223268_424409210954020_1191596359_n.jpg
    Ρίξτε μια ματιά κύριε Τσεργίνη και μετά τα ξαναλέμε. Προσέξτε όμως μην το δείτε απότομα...
    Βρε τι μας λένε οι "Άρειοι του Δουκάτου..." Μα τόσο τσιράκι πια; Δεν έχω πρόβλημα να μη δημοσιεύσετε το μήνυμα μου αλλά παρακαλώ ΟΠΩΣ καιΔΗΠΟΤΕ δείξτε στον κ. Τσεργίνη (τον εθνικοσοσιαλιστή) το έντυπο του υπερσυνδέσμου. Και αφού το δείτε κύριε Τσεργίνη μια ερώτηση: Πώς είμεθα; Τι γινόμεθα;
    Ε, πώς να μην πεις και τον Καβάφη Αρμένιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Eίναι γνωστό ότι οι Ιουδαίοι/Εβραίοι ήταν οι μεγαλύτεροι συνεργάτες των εθνικοσοσιαλιστικών αρχών Κατοχής της περιόδου 1941-1944.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε Τσεργινη σας παρακολουθώ στα κείμενα σας καιρο τωρα και δυστυχώς, δίχως να θέλω να σας προσβάλω, δεν μπορω να καταλάβω την άποψη σας για τους σημερινούς Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. H άποψή μου για τους σημερινούς Έλληνες είναι ότι έχουνε το πολιτικό καθεστώς που τους ΑΞΙΖΕΙ, δηλαδή το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη. Το θέμα είναι κατά πόσον οι δύο-τρεις γενεές που εξέθρεψαν και -κυρίως- ανέχτηκαν το ΠΑΣΟΚ έχουνε δικαίωμα να καταστρέψουνε τη χώρα και, πέρα από αυτήν, την Ευρώπη. Και τούτο, διότι ναι μεν η Ευρώπη διοικείται από Ιουδαίους (Μέρκελ, Κάμερον, Μεντβέντιεφ, Σαρκοζύ, Ολλάντ), αλλά υπάρχουνε δομές που είναι δύσκολο να καταστραφούν. Έτσι το πείραμα αρχίζει πάντοτε από την Ελλάδα: Εδώ μαζεύτηκαν όχι ένας και δύο αλλά πλήθη Ιουδαίων/εξιουδαϊσμένων "πολιτικών" (Σημίτης, Μινέικο, Σαμαράς, Τούρκογλου/Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Κουβέλης [ο δικηγόρος του Κ.Ι.Σ.]), κυριολεκτικώς αλωνίζουνε με τρόπο πρωτοφανή για το σύνολο του πλανήτη (ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, εκτός, ίσως, από τις Η.Π.Α.)και ό,τι θεωρείται "υγιές" τμήμα του Λαού βαυκαλίζεται με την "καταγωγή του" από τον Περικλή, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.λπ. και περιμένει να έρθει να τους σώσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς (στην καλλίτερη περίπτωση, γιατί υπάρχουν και άλλες καταστάσεις, ακόμα χειρότερες).
    Υπάρχει δηλαδή μία έκδηλη σχιζοφρένεια, η εμβέλεια της οποίας ξεπερνάει κατά πολύ την Ελλάδα και απλώνεται -το ξαναλέω- όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά στο σύνολο της Ευρώπης. Κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ΔΕΝ υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη. Και φανερή κοροϊδία σαν αυτή ακριβώς που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει γίνει. Αμερικανός πολίτης ο ίδιος, ήρθε για να διώξει τους Αμερικανούς από την Ελλάδα. Και αλάλαζαν οι ανόητοι. Φρονώ,κατά συνέπεια, ότι ο καθένας μπορεί να είναι όσο ανόητος θέλει, αλλά μέχρι του σημείου που κάνει φανερή ζημιά. Ποιος έδωσε στους Έλληνες το δικαίωμα να θεοποιήσουν τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ (τίμιος πασόκος δεν ξέρω να υπάρχει) και τον αρχιαπατεώνα αρχηγό τους; Πού βρήκαν το δικαίωμα να ψηφίσουνε τον ανόητο Γιωργάκη; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να ανέχονται τον Τούρκογλου/Βενιζέλο;
    Αυτά πιστεύω, κύριε Ανώνυμε, για τους σημερινούς Έλληνες: Είναι το βδέλυγμα της σημερινής Ευρώπης. Και ό,τι άλλο θέλετε-στη διάθεσή σας.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα συμφωνησω μαζι σας 101% και ευγε σας που ξεφυγατε απο την τυπικη εθνικιστικη οπτικη.Ομως αναφερομουν στο ζητημα της εθνοφυλετικης καταγωγης των νέο-ελληνων και την σχετικη σας αποψη πανω σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Oι σημερινοί Έλληνες ετοιμάζονται να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τι παραπάνω στοιχεία χρειάζεται κάποιος για να αντιληφθει πως αυτός ο λαός έχει ολοκληρωτικά χάσει κάθε στοιχείο λογικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω ήδη απαντήσει, αλλά ευχαρίστως να το ξαναπώ: Άλλο Έθνος και άλλο Φυλή. Το πρώτο είναι θέμα συνείδησης, ενώ η δεύτερη θέμα αιματικής συγγένειας.
    Πέρα όμως από αυτό, ακόμη δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια τι ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες. Κατά τον Ηρόδοτο, μόνο οι Δωριείς μπορούν να θεωρηθούν "γνήσιοι Έλληνες", ενώ οι Ίωνες και οι Αιολείς δεν ήταν παρά Πελασγοί που κάποια στιγμή αλλάξανε τη γλώσσα τους. Η ετυμολογία πανάρχαιων ελληνικών/"ελληνικών" λέξεων αποτελεί απόδειξη αυτής της άποψης. Σημαντικό επίσης είναι ό,τι αναφέρεται και στον Θουκυδίδη: Οι Σπαρτιάτες δεν δέχτηκαν τη βοήθεια που τους προσέφεραν οι Αθηναίοι σε κάποιον Μεσσηνιακό πόλεμο (εάν δεν κάνω λάθος), επειδή ήταν άλλη φυλή, δηλαδή αλλόφυλοι.
    Πέρα από αυτά όμως, θεωρώ ότι έχει υπερτονιστεί το ζήτημα της καταγωγής των Νεοελλήνων από τους Αρχαίους Έλληνες για λόγους καθαρά πολιτικούς. Κανένας στην Ιταλία π.χ. δεν ενδιαφέρεται να "αποδείξει" πως κατάγεται από τους Αρχαίους Ρωμαίους ούτε οι Ισπανοί νοιάζονται για το κατά πόσον κατάγονται από τους Βησιγότθους ή τους Άραβες. Μόνο εδώ διαπιστώνεται αυτή η εμμονή, με την οποία, ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ, ευθυγραμμίζονται και "Δεξιοί" και Αριστεροί. Ότι θα υπάρχουν κατάλοιπα των αρχαίων πληθυσμών είναι αναμφισβήτητο. Πώς όμως μπορεί να τα εντοπίσει κανείς και -κυρίως- τι σημασία έχει να τα εντοπίσει; Από την άλλη την πλευρά, δέχομαι την άποψη που κυριαρχεί στην Ευρώπη: Είμαστε όλοι μας παιδιά του Μεσαίωνα. Με αυτοκρατορία οικουμενικών διαστάσεων, όπως η Βυζαντινή, η ένταξη στην οποία ήταν απλώς θέμα ενστερνισμού της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, είναι άτοπο να μιλάμε σήμερα για "φυλετικές καταγωγές". Σας υπενθυμίζω ό,τι γράφτηκε στον Θεόδοτο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. ΟιΊσαυροι ήταν φυλή της Μικράς Ασίας που τώρα πια έχει χαθεί. Το όνομα Τσιμισκής (του αυτοκράτορα) ήταν παρατσούκλι αρμενικό (σημαίνει "μικρό παπούτσι"), επειδή ο ίδιος, αρμενικής καταγωγής βέβαια, ήταν μικροκαμωμένος και τα αυτοκρατορικά υποδήματα που φορούσε ήτανε μικρά. Οι Φωκάδες ήταν εξελληνισμένη ρωμαϊκή οικογένεια, ο Θεοδόσιος Α΄ ο Μέγας Ισπανός. Οι σλαβικές και αλβανικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. (Μέχρι και ΤΩΡΑ, στις μέρες μας, συστηματικώς καταστρέφονται σλαβικοί τάφοι στην Πελοπόννησο - ειδικώς στην Ηλεία.)Εγώ προσωπικώς έχω δει, στην Πελοπόννησο πάλι, απογόνους των πληρωμάτων του... αιγυπτιακού στόλου του... Ιμπραήμ. (Ένας πριν από λίγα χρόνια ακόμη, εργαζόταν σε τυπογραφείο στο κέντρο της Αθήνας.)
    Έτσι εξηγείται και ο φόβος που διακατέχει την "αθέατη κυβέρνηση" μήπως ξεσπάσουν "πολιτικοί πόλεμοι" (που βαφτίζονται "εμφύλιοι"). Με τέτοια πανσπερμία φυλών (πρόσφατα διαπίστωσα ότι ΜΟΝΟ στην Πελοπόννησο το όνομα Ντάβος συχνά δηλώνει ιουδαϊκή καταγωγή, ενώ τα μικρά ονόματα "Νεόφυτος" και τα παρεμφερή Μουσουλμάνους που εκχριστιανίστηκαν.[Φανταστείτε τι θα γίνεται αλλού, στη Ρούμελη π.χ. ή στη Μακεδονία.].)
    Το Μεσαιωνικό, Νεότερο και Σύγχρονο Ελληνικό Έθνος δηλαδή αποτελεί καρπό πανσπερμίας Λαών. Η άρνηση αυτής της πραγματικότητας οδηγεί σε συζητήσεις ανόητες, οι οποίες όμως αποτελούν πολύ καλό προστατευτικό κάλυμμα της τωρινής πολιτικής κατάστασης.
    Δεν ξέρω κατά πόσον σας κάλυψε η απάντησή μου.
    Φιλικά,
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με καλυψε σε μεγαλο βαθμο!Ευχαριστω και συνεχιστε την εξαιρετικη αρθρογραφια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τσεργίνη, γιατί βασανίζεστε άδικα; Είναι ξεκαθαρισμένο πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων. Στην περίοδο του Μεσαίωνα πράγματι υπήρξαν μετακινήσεις Σλαβικών πληθυσμών. Σφαγιάσθηκαν σχεδόν όλοι στην Πελ/νησο όταν προσπάθησαν να την καταλάβουν σε συνεργασία με Αφρικανούς, ενώ στη Β. Ελλάδα απομακρύνθηκαν βιαίως απο τον Βουλγαροκτόνο και αντικαταστάθηκαν με ελληνικούς πληθυσμούς. Οι δε Ισπανοί και Αρμένιοι που μας αναφέρετε δεν ήταν τίποτα άλλο απο Έλληνες που υπήρχαν εκεί πολύ πριν το Μεσαίωνα. Έλληνες υπήρχαν απο τη Γαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, την Αφρική και την Αρμενία. Απλώς έπαιρναν μικρά ονόματα ελληνικά της καταγωγής τους και επίθετα για να δείχνουν ποιών ήταν τοπικοί άρχοντες. Πχ Γεώργιος (ο Έλληνας) και Τσιμισκής (εξουσίαζε τους Αρμένιους). Ίδια περίπτωση είναι και ο Νίκων ο μετανοείτε. Μόνο για τους Ίσαυρους έχετε δίκιο που ρήμαξαν τα πάντα. Η Ρώμη μια μικρή πόλη ήταν. Οι πληθυσμοί στην Ιταλία ήταν Έλληνες. Οι δήθεν Αλβανοί της Πελ/νήσου δεν ήταν τίποτα άλλο απο Τσάκωνες τους οποίους λανθασμένα θεωρούσαν Αλβανούς μέχρι και το 1890 όπου ο Γερμανός Δεφνέρ απέδειξε ότι η γλώσσα τους ήταν η Αρχαία Δωρική και όχι κάποια διάλεκτος της Αλβανικής. Επίσης, Αλβανική γλώσσα δεν υπάρχει. Ονομάστηκε έτσι αυθαίρετα και πρόκειται για ένα κράμμα ελληνικών, λατινικών και σλαβικών με μόλις 6% αλβανικές λέξεις. Οι Ιταλοί δεν ενδιαφέρονται για το κατα πόσο κατάγονται απο τους Αρχαίους Ρωμαίους γιατι απλούστατα δεν κατάγονται απο αυτούς αλλά κυρίως απο Έλληνες. Επίσης, δεν τους άφηνε-αφήνει ο Ποντίφικας προκειμένου να μην ξανασχηματιστεί η Ελληνικότατη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και χάσει το ποίμνιο. Όλοι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ακριβώς το ίδιο αλλά ήταν οργανωμένοι σε πόλεις κράτη. Εσείς προσπαθείτε να ερμηνεύσετε την Αρχαία Ελλάδα με δεδομένα του σήμερα. (Έθνος κράτος και όχι Πόλη κράτος). Μιλούσαν την ίδια γλώσσα, λάτρευαν τους ίδιους Θεούς και είχαν τα ίδια ήθη και έθιμα. Σταματήστε επιτέλους να μας παραπέμπετε σε Μικρασιάτες αμπελοφιλόσοφους που δεν ήταν καν ιστορικοί. Τέλος και για να ξεμπερδεύουμε έχω κάνει τεστ DNA και ξέρω την ελληνικότητα μου. Γιατί δεν κάνεις και εσύ ένα; Όσον αφορά τις κυβερνήσεις, συστηματικώς προωθούν απόψεις σαν τις δικές σας και κάνουν το εντελώς ανάποδο απο αυτά που λέτε. Εκτός πια αν οι Μπαμπινιώτης,Δήμου, Ρεπούση, Δραγώνα κλπ λένε κάτι διαφορετικό εδώ και δεκαετίες. Έλεος επιτέλους. Αν η αθέατη (??) κυβέρνηση ήθελε αυτά που λέτε πρωθυπουργό σήμερα θα είχαμε τον Πλεύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο τεστ DNA που "αποδεικνύει" την ελληνικότητα;

      Διαγραφή
  31. Φοβάμαι, κ. Ανώνυμε, ότι συγχέετε τους "Έλληνες" γενικώς με τη Λευκή Φυλή. Πράγματι, πρέπει να υπήρξε ένας πολιτισμός παγκόσμιος, έργο κυρίως της Λευκής Φυλής μας, εφόσον οι δυναστείες που δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό, από την Αίγυπτο έως την Κίνα και την Αμερική, ήταν λευκές και πράγματι μιλούσαν γλώσσα, στην οποία ανιχνεύονται και ελληνικά στοιχεία. Αυτά είναι δεδομένα - βάσει των σήμερα γνωστών στοιχείων. Υποθέτουμε τώρα ότι οι επανειλημμένοι κατακλυσμοί (κάτι σχετικό έχει γράψει και ο κ. Δ. Μιχαλόπουλος στο βιβλίο του για τον Αρσάκη) καθοριστικώς συρρίκνωσαν τον πολιτισμό αυτόν. Κατάλοιπό του πρέπει να υπήρξε αυτό που γενικώς οι δημοκράτες/αριστεροί θεωρούν "κλασσικό αιώνα".
    Αυτά είναι ό,τι σήμερα γνωρίζουμε. Αύριο οι ανασκαφές και γενικώς οι έρευνες μπορούν να δείξουν άλλα. Εγώ σας συγχαίρω που μπορέσατε και διαπιστώσατε το DNA σας (αν και πιστεύω ότι το κάνατε για άλλους λόγους και όχι για να βρείτε απόδειξη της ελληνικότητάς σας)και εγκαρδίως σας προτείνω να περιμένετε, με σταυρωμένα χέρια, να έρθουν "Έλληνες" σαν τον Τσιμισκή π.χ. να σας σώσουνε από τον σημερινό εφιάλτη. Εμείς, πάντως, προσανατολιζόμαστε στο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και, χωρίς να ασχολούμαστε (ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές) με την ελληνικότητα των... αρχαίων Ρωμαίων, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε την τωρινή Ελλάδα από την άβυσσο όπου την έχει γκρεμίσει το ιουδαιο-δημοκρατικο-φιλελεύθερο κατεστημένο (για τον σχηματισμό και στερέωση του οποίου υπεύθυνοι είναι άτομα με τη δική σας νοοτροπία).
    Ευγενώς αλλά καθόλου φιλικώς,
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kαι για να ανακεφαλαιώσουμε, κ. Ανώνυμε: Σεις συνεχίστε να υποστηρίζετε και, άμα λάχει, να ψηφίζετε τους Μινέικο, Σημίτη, Μητσοτάκη, Τούρκογλου/Βενιζέλο, Καραμανλή, Σαμαρά, Κουβέλη και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, εφόσον "όλοι Έλληνες είναι" κι αφήστε εμάς να προσπαθήσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την αιματηρή χολέρα.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή