Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ…ΦΡΑΝΚΙΣΤΗΣ


Γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου             
           
Adam Mickiewicz
Ζούμε σε μια εποχή που πλέον όλα είναι δυνατά. Σε λίγο καιρό, στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων θα συναντάμε παιδιά που θα τα κρατά από το χέρι ο πατέρας τους και….ο πατέρας μάννα τους! Το μόνο λοιπόν που έμεινε να δούμε, είναι ένα καθολικό άγιο, οποίος στην πραγματικότητα ήταν εβραίος… Φρανκιστής: Αναφέρομαι στον Πάπα  Ιωάννη-Παύλο Β΄, που έχουν στα σκαριά την αγιοποίησή του. Οι Φρανκιστές, δηλαδή οι ντονμέδες της Ευρώπης, ήταν Iουδαίοι και  οπαδοί ενός εξτρεμιστικού γνωστικισμού, οι οποίοι βαφτίστηκαν χριστιανοί, κυρίως καθολικοί, έτσι ώστε να μπορέσουν να διεισδύσουν  μέσα στους θεσμούς των καθολικών χωρών και να τους αλώσουν εκ των έσω. Αυτή η ιουδαϊκή γνωστική σέκτα λοιπόν, ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Πολωνία. Ο Ιταλός δημοσιογράφος M.Βlondet γράφει: «Πολλοί φρανκιστές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ιδιότυπου Πολωνικού εθνικισμού. Ο εθνικός ποιητής της Πολωνίας Adam Mickiewicz (1798-1855) που τόσο αγαπούσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, ήταν ένας Φρανκιστής. Ο Adam Mickiewicz λοιπόν, Καθολικός στα λόγια, ήταν φίλος του G.Mazzini  με τον οποίο έλαβε μέρος στην μασονική επιχείρηση που έδιωξε από την Ρώμη τον Πάπα Πίο Θ΄ το 1849. Ο Mickiewicz πέθανε στη Κωνσταντινούπολη ενώ προσπαθούσε να φτιάξει μια λεγεώνα για να απελευθερώσει την Ιερουσαλήμ.» 

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' μαζί με τον ραββίνο της Ρώμης
Και τώρα ας έλθουμε  στο Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄: Όπως αναφέρει ο Ιουδαίος ιστορικός Yaakov Wise συγκέντρωσε πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι το όνομα της μητέρας του Karol Wojtyla ήταν το εβραίκό (yiddish) Katz το οποίο το Πωλονοποίησε σε Kaczorowski και βαφτίστηκε χριστιανή. Επίσης η γιαγιά τού Wojtyla είχε το συνηθισμένο εβραϊκό επείθετο Marianna Scholz  (Schulze, Schultz). Όμως αυτό που ενισχύει περισότερο τις υποψίες, είναι το γεγονός ότι το 1940 κρύφτηκε για μην τον βρουν οι εθνικοσοσιαλιστές, κάτι που δεν θα είχε λογο να το  κανει αν ήταν καθαρός Πολωνός. Ο Yaakov Wise επιβεβαιώνει την εβραϊκή καταγωγή του Ιωάννη Παύλου Β΄, λέγοντας: «Ως εβραίος ιστορικός, έχω πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι  κλειστές για άλλους ιστορικούς...». Αυτό όμως που κίνησε ιδίαιτερα την προσοχή στον καθολικό δημοσιογράφο M.Βlondet, έμπειρο όσον αφορά την τρόπο έκφρασης των καθολικών ιερωμένων, είναι μία αινιγματική φράση που είχε γράψει ο Ιωάννης Παύλος Β΄: «Ο εβραϊκός λαός σταυρώνεται εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια»· προσέξτε, όχι «διώκεται», αλλά σταυρώνεται· δηλαδή όπως ο Χριστός. Και όχι, για παράδειγμα ,για τρεις χιλιάδες χρόνια, αλλά για δύο χιλιάδες χρόνια, δηλαδή: Σταυρώνεται εξαιτίας της ύπαρξης του χριστιανισμού. Μετά από όλα αυτά, πώς να τελειώσουμε; Άντε, βοήθειά μας ο...άγιος.

37 σχόλια:

  1. Είπε αυτήν την αρλούμπα ο Ιωάννης Παύλος Β΄ και αυτοί που σταυρώνονται είναι εμείς, οι Έλληνες, με τις τρόικες, τους Σαμαράδες, τους Τούρκογλου/Βενιζέλους, Κουβέληδες, Τσατσόπουλους, Ρεπούσηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σημαντικές πληροφορίες. Θα πρότεινα τη συγγραφή ενός άρθρου για τον γνωστικό κλάδο των βορβοριτών. Επίσης χρειάζεται ένα άρθρο για τους Ναασίνους (Naassenes-στη βικιπέδια τουλάχιστον διαχωρίζονται από τους Οφίτες). Υπάρχει βέβαια και ο "Βρετανικός Ισραηλισμός" για τον οποίο δεν έχω βρει κανένα βιβλίο στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα του Γνωστικισμού αφορά το μπλογκ από καθαρά πολιτικής άποψης. Άρθρα που θα επικεντρώνονταν σε κάποια/κάποιες από τις πολλές γνωστικές αιρέσεις θα είχαν περισσότερο θρησκειολογικό χαρακτήρα και δεν θα ήταν άμεσα σχετιζόμενα με τη θεματολογία που μας απασχολεί εδώ. Για british israelism θα βρεις πάρα πολλά στο νετ, αλλά μιας και ειναι καθαρά αγγλοσαξωνικό φαινόμενο προφανώς δεν θα βρεις τιποτα στα ελληνικά, μονο στα αγγλικά.

      Διαγραφή
  3. Ο Δ. Σολωμός δεν ήταν εβραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://64.244.59.70/IMH/output/3111375870582a.pdf

      καλή ανάγνωση...

      Διαγραφή
    2. Για τους ιουδαίους, ιουδαίος θεωρείσαι μονάχα όταν η μητέρα σου είναι ιουδαία. Ο Σολωμός είχε πατέρα τον Νικόλαο (Σολομόν-Σαλομόνε-Σαλομό) και μητέρα την Αγγελική Νίκλη, υπηρέτρια του Νικολάου, που η καταγωγή της κρατάει από τη Μάνη. Σας παραπέμπω σε ένα άρθρο που έγραψε ο Δίκαιος Βαγιακάκος με τίτλο "Οι Νίκλοι της Μάνης" και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ (σελ.72)

      http://www.ekebi.gr/magazines/flipbook/showissue.asp?file=28760&code=3405

      Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Σολωμός είναι αυτός που είναι και η αξία του ως εθνικού ποιητή δεν χάνεται. Είναι τόσο Ιουδαίος όσο είναι και 'Ελληνας...

      Εάν ενοχλεί κάποιους που είναι ιουδαίος, και αυτός είναι ο λόγος που δεν μελετούν τα ποιήματά του, λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό. Τα ίδια θα μπορούσαμε να πούμε και γιά τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο (Manzzaro). Αναμφισβήτητα, μιά πολύ σημαντική και ταλαντούχα μουσική προσωπικότητα. Μεταξύ άλλων, συνέθεσε τη μουσική του Εθνικού μας 'Υμνου. Σε κάποια μουσικά του κομμάτια, το ύφος του "φέρνει" λίγο σε εκείνο του Βέρντι. Λοιπόν, τι "εθνικό ύμνο" έχουμε;;; Στίχοι γραμμένοι από έναν ιουδαίο και μουσική από έναν ιταλοθρεμμένο, ιταλόψυχο "Ελληνα" επτανήσιο μουσουργό! Βγάλτε άκρη...

      Διαγραφή
    3. δεν βγαινει τιποτα

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει κάποιος λόγος να αρχίσουμε θεολογική συζήτηση για το ποιός θεωρείται από τους ραββίνους εβραίος και ποιός όχι; Δεν νομίζω πως μας αφορούν οι θρησκευτικές τους διαφωνίες, αφού κιολας δεν είναι και απόλυτα αποδεκτές και μεταξύ τους. Καταρχάς ο ορισμός πως εβραιος ειναι όποιος γεννήθηκε από εβραια μητέρα είναι αποκλειστικά στον ορθόδοξο ιουδαισμό, μετάπειτα πιο φιλελευθερα θρησκευτικά κινήματα μέσα στον ιουδαισμό αποδέχονται και την καταγωγή από πατέρα. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς εάν ο ίδιος αυτοπροσδιοριζόταν ως εβραίος ή ήταν κρυπτοιουδαίος.
      Ουσιαστικά θα έλεγα πως και 1/4 εβραική καταγωγή να έχει κάποιος από τη στιγμή που ταυτίζεται φυλετικά και θρησκευτικά με τους εβραίους θα πρέπει να θεωρείται ως εβραίος, ασχέτως το τι λένε από αυστηρά θρησκευτικής άποψης οι ορθόδοξοι ραββίνοι. Υπάρχουν άλλωστε και πολλά άτομα εβραικής καταγωγής που κάποια στιγμή οι γονείς ή οι παπούδες τους ασπάστηκαν τον χριστιανισμό και οι ίδιοι ξαναγύρισαν στον ιουδαισμό και δεν θεωρούνται αντίστοιχοι των converts που δεν είχαν καμμία φυλετική ή θρησκευτική σχέση με τον ιουδαισμό πριν.
      Δεν έχω προσωπικά ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Σολωμό, καθώς δεν με πολυαπασχολεί η ποίηση. Το γεγονός πάντως πως επιλέξαμε κάποιον μη Έλληνα (και μάλιστα από μια εθνοθρησκευτική ομάδα που ανέκαθεν είχε ιδιόμορφη σχέση με τον ελληνισμό και συχνότατα εχθρική προς αυτόν) να ορίσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνικότητα είναι ένα σοβαρότατο θέμα.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος1 Απριλίου 2013 - 5:55 π.μ.

      βάλε στο google "Η οικογένεια των Σολομών της Κρήτης" και θα σου βγάλει το κείμενο, πάτα μετά στο pdf και θα μπορέσεις να το διαβάσεις όλο.

      Διαγραφή
    6. Γιά τον Σολωμό τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά το γενεαλογικό του δέντρο γιατί έχω ασχοληθεί με την ποίησή του. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις τα βρίσκω εν μέρει σωστά αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που σηκώνουν πολύ κουβέντα.

      'Οσον αφορά το γιατί επιλέχθη κάποιος μη 'Ελληνας ως "εθνικός ποιητής" νομίζω ότι με τον τρόπο μου έχω απαντήσει παραπάνω αναφερόμενος στον ιταλοθρεμμένο και ιταλόψυχο Μάντζαρο (Manzaro)

      Διαγραφή
  4. Θέλω ἀποδείξεις γιὰ νὰ πιστέψω τὰ περὶ ἑβραϊκότητος τοῦ Σολωμοῦ,διότι πολύ ἀξία ἔχουμε δὼσει σὲ ἕνα λαὸ ποὺ δὲν ἔχει δώσει τίποτα στὴν ἀνθρωπότητα,οὔτε .....τὸν Ἰησοῦ.

    Μόνο νὰ λεηλατοῦν τὴν ἱστορία καὶ τὸν πολιτισμὸ τῶν ἄλλων ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σου αρκεί η ξεκάθαρη καταγωγή του ονόματος του όπως περιγράφεται στην προαναφερθέντα σελίδα δεν ξέρω τι αποδείξεις θα μπορούσαν να σου δωθούν για να πειστείς.

      Διαγραφή
  5. Δὲν μπόρεσα νὰ μπῶ στὴν σελίδα ποὺ ἀναφέρεις,ἀλλά ἡ καταγωγὴ ἑνὸς ὀνόματος δὲν εἶναι ἀρκετὴ,διότι ἔτσι νὰ ὑποθέσω πώς ὁ Σολωμὸς Σολωμοῦ εἶναι Ἰουδαίος;

    Μπορεῖς νὰ ξαναδώσης τὴν σελίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H oνοματολογία είναι δύσκολο θέμα. Θα πρέπει να διαχωρίσεις πότε ένα εβραϊκό επίθετο δίνεται κατ εξαίρεση σε κάποιον χριστιανό. Πχ το όνομα Μωυσής είναι καθαρά ιουδαϊκό και δεν το δίνουν οι χριστιανοί στα παιδιά τους, όμως αυτή η πρακτική υπάρχει μεταξύ των χριστιανών Ποντίων.
      Το θέμα με το επίθετο Σολωμός σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι πως ο συγγραφέας του βιβλίου έχει κάνει μελέτη πάνω στο θέμα και φαίνεται πως η οικογένεια Σολωμού ήταν απώτερης εβραϊκής καταγωγής.

      Διάβασε το pdf και νομίζω θα σου λυθούν οι απορίες και οι αμφιβολίες: http://64.244.59.70/IMH/output/3111375870582a.pdf


      Διαγραφή
  6. Τὸ διάβασα τὸ κείμενο.

    Ὄχι δὲν μὲ πείθει ὅτι ὁ Σολωμὸς ἦταν ἑβραῖος.

    Εἶναι γεγονὸς ὅτι ἑβραῖος εἶναι ὅποιος ἔχει μητέρα ἑβραία καὶ ἡ μητέρα του,ὄχι μόνο ἦταν Ἑλληνίδα ἀλλά ἔμεινε νωρὶς ὀρφανὸς,δλδ δὲν εἶχε τὴν ἐπιρροή τοῦ πατέρα του.

    Τοὺς γνωρίζω πολύ καλὰ τοὺς ἑβραίους,διότι σὰν φοιτήτρια ἔζησα γιὰ 4 χρὸνια σὲ σπιτονοικοκυρὰ ἑβραὶα,ἐκχριστιανισθῆσα,μὲ τὴν ὁποία εἶχα καλές σχέσεις καὶ μελέτησα πολύ καλά τὸν χαρακτήρα τους.
    Εἶχα καὶ φίλες ἑβραῖες καὶ τὶς γνώρισα σὰν τὴν παλάμη μου.

    Δὲν ἀλλάζουν μὲ τὶποτα ὅταν ἀλλάξουν θρησκεία,καὶ τὰ παιδιά τους τὰ μεγαλώνουν μὲ τὶς ἰουδαϊκές ἀρχές.
    Δὲν χωνεύουν τοὺς Ἕλληνες,ἰδιαιτέρως τοὺς Ὀρθοδόξους ἱερεῖς.

    Ἕνας ἑβραῖος ΔΕΝ θὰ ἔγραφε ΠΟΤΕ ἓναν τέτοιον Ὕμνο στὴν ἐλευθερία.

    Ὁπότε πιστεύω πώς ἤ δὲν ἦταν οὔτε ὁ πατέρας του ἑβραῖος(ὑπάρχει μπέρδεμα στὸ ἄν γράφεται Σολομών ἤ Σολωμὸς)ἤ ἄν εἶχαν ἀσπασθῆ(οἱ Σολομοί) τὴν ὀρθοδοξία ἀπὸ τὸν 13ο αἰῶνα,πού σημαίνει ὅτι ἐν συνεχεὶᾳ εἶχαν νυμφευθῆ μὲ ὀρθοδόξους,καὶ(ὁ Σολωμὸς) μὲ μητέρα Ἑλληνίδα ὀρθόδοξη,ἀπέχει πολύ ἀπὸ τὸ νὰ τὸν ποῦμε ἑβραῖο.

    Ὄχι δὲν εἶναι ἑβραῖος,καὶ φαίνεται στὰ ποιήματά του.

    Πολλά ἐπίθετα εἶναι παρατσούκλια,π.χ ἓνας ποὺ λέγεται Τσαούσης δὲν εἶναι κατ᾿ἀνάγκην τοῦρκος.

    Αὐτὴ ἡ φυλή δὲν βγάζει Σολωμοὺς ἤ Χριστούς·βγάζει μόνο Κίσσιγκερ καὶ Σόρους.

    Ἁπλῶς διὰ τοῦ καπελώματος τοῦ Χριστιανισμοῦ καπελώσανε καὶ τὴν ἀνθρωπότητα ὅταν ὁ ἑλληνικὸς τρόπος σκέψεως,ἔδυε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν κάτι ήταν ο χριστιανισμός στην αρχή αυτό ήταν μια ακόμα ιουδαϊκή αίρεση με ακραία διεθνιστική/κομμουνιστική πολιτική ιδεολογία. Αν κάποιοι τον "καπελώσανε" αυτοί δεν ήταν ασφαλώς οι Εβραίοι όπως λές (πως άλλωστε να καπελώσεις το δικό σου δημιούργημα;) αλλά οι Ρωμαίοι οι οποίοι τον εξευρωπάισαν (στο μέτρο του δυνατού) παντρεύοντας τον με την ελληνική σκέψη και αργότερα τα γερμανικά φύλα που τον εκγερμάνισαν και παραμέρισαν την αρχική μπολσεβικική φύση του. Έτσι ο χριστιανισμός ενώ είχε όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί στην ταφόπλακα της Ευρώπης μεταμορφώθηκε χάρη στα γερμανικά φύλα σε μια δύναμη ευρωπαικής αναγέννησης. Η ιστορία έχει πολλές περίεργες στροφές...

      Δυστυχώς στις μέρες μας (ειδικά και μετά το Second Vatican Council) βλέπουμε την απογερμανοποίησει του χριστιανισμού και την επιστροφή του στις αρχικές ιουδαϊκές και μπολσεβικικού τύπου αρχές του.

      Η απέχθεια που έχουν οι Εβραίοι για τον χριστιανισμό έχει να κάνει με τις δύο παραπάνω μεταμορφώσεις του, για αυτό και ανέκαθεν ο οργανωμένος εβραισμός βρισκόταν σε έντονη κόντρα με το Βατικανό. Παρά τα όσα φαντασιώνονται οι ορθόδοξοι, ο οργανωμένος εβραισμός ουδέποτε αισθάνθηκε κάποια απειλή από τον ορθόδοξο χριστιανισμό.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον 12:16. Δεν με πείθει ούτε εμένα ότι ο Σολωμός ήταν εβραίος.

      Αυτή η φάρα, δεν έχει βγάλει ποιητές, ιδεαλιστές, ρομαντικούς, ουτοπιστές, κλπ. Το καλύτερο που μου έρχεται στο νου είναι ο Φλάβιος Ιώσιππος ο ιστορικος τους, που αμφισβητούσε την ύπαρξη του Ομήρου... Αρέσκονται να παρουσιάζονται σαν καλλιτέχνες ή στοχαστές, συγγραφείς, κλπ αλλά είναι κάτω από το μέτριο!

      Δεν μπορούν, δεν έχουν γονίδια, να βγάλουν ποίηση (Σολωμός) ή πράξεις αυτοθυσίας (Σολωμού) .. Δεν βγαίνουν ποτέ μπροστά, πάντα κρύβονται! Μην μπλεκόμαστε με θεωρίες και τεκμήρια και τέτοια, είναι θέμα DNA; Ψυχισμού; Συλλογικής μνήμης; Ψυχοϊστορίας; Τον εβραίο τον καταλαβαίνεις με το ένστικτο ... Ο Εβραίος, ή η Εβραία, θα πάει να τροχίσει τη μύτη του, θα κάνει 50 πλαστικές, θα βάψει το μαλλί (αν μπορούσε ο Ιώσιππος, θα το έκανε)και θα παρουσιαστεί ως καλλιτέχνης, συγγραφέας και άλλα πιό ευγενή προσωπεία... Αλλά εσύ θα τον καταλάβεις. πχ. Όταν συνέλαβαν τον πιτσιρικά, το Ρωμανό (πυρήνες φωτιάς) βγήκε για μάνα του μία όμορφη μελαχρινή γυναίκα, η κόρη του Νάσιουτζικ,(Εβραικής καταγωγής) ονόματι Παυλίνα, που είναι γνωστή ως συγγραφέας. Κάτι περίεργο μου έβγαζε η φάτσα αυτή. Κάνοντας μία μικρή έρευνα στις φωτογραφίες της, διαπίστωσα τα εξής: Η πρότερη (εβραική) κατατομή (δεξιά) και το εξελληνισμένο τώρα look, (αριστερά) http://2.bp.blogspot.com/-gYREcR2hALI/UQ-n9Ieg99I/AAAAAAACxhk/VQcvUS913Iw/s1600/MANA%2BXAMOURH.jpg

      και εδώ ένα ενδιάμεσο στάδιο... https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7roRvPziU333DCqRj16oDAbvnKpTrLr0XBGs8ilOOPGy3BqJzRw

      Πλήρης ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ!
      Συμπέρασμα: Όπως πλαστογραφούν την ιστορία των λαών, έτσι πλαστογραφούν πλέον ΚΑΙ το πρόσωπό τους. Πότε Ντονμέδες, πότε Φρανκιστές, πότε Μαρράνος, τώρα, αλλάζουν και πρόσωπο, μεταλλάσσονται, ματαμορφώνονται! Συνεχίζουν το ίδιο βιολί... Ο Σολωμός και ο Σολωμού, και σήμερα να ζούσαν δεν θα λειτουργούσαν έτσι... Δεν πιστεύω ότι ήταν Εβραίοι.... Ο Έλληνας βγαίνει μπροστά, δεν κρύβεται.

      A.M.

      Διαγραφή
    3. Είναι δεδομένο πως η σχέση ιουδαϊσμού και ευρωπαικών λαών ήταν πάντα ιδιαίτερα προβληματική και την ευθύνη για αυτό δε την φέρουν οι Ευρωπαίοι. Από αυτό μέχρι όμως να θεωρούμε πως οι Εβραίοι ουδέποτε παρήγαγαν ως λαός κάτι το αξιόλογο σε θέματα τέχνης, πολιτισμού και επίστήμης αποτελεί ανοησία και άγνοια. Είναι αλήθεια ασφαλώς πως μεγάλο κομμάτι των ιδεών που παράγουν και δημιουργούν (πχ μαρξισμός, 2ο & 3ο κύμα φεμινισμού, πολυπολιτισμός) είναι καταστροφικές για εμάς και δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό δηλ. την καταστροφή μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπήρξαν ποτέ μεγάλοι εβραίοι διανοητές ή καλλιτέχνες ή επιστήμονες ειδικά στο τελευταίο η λίστα είναι τεράστια. Όπως επίσης δεν σημαίνει πως δεν είναι μια ιδιαίτερα προικισμένη εθνική ομάδα από άποψης IQ (οι λόγοι για αυτό σε επόμενο άρθρο μου). Μάλιστα αυτό το τελευταίο δεν είναι κάτι που είχαν ανέκαθεν, το καλλιέργησαν συνειδητά και με μια φυσική ευγονική.


      Αληθεύει επίσης πως οι Εβραίοι εδώ και πολλές δεκαετίες (ειδικά οι Ασκεναζίμ που βρέθηκαν στην Αμερική) προσπαθούν να μεταλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση και να την προσαρμόσουν σε ευρωπαικά και κυρίως βορειο ευρωπαικά πρότυπα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ίδιοι επένδυσαν και προώθησαν την πλαστική χειρουργική (ειδικά την ρiνοπλαστική) και προσπάθησαν να αναμειχθούν με τους Ευρωπαίους ώστε να αλλάξει γεννετικά η εμφάνιση τους. Πλέον σε μεγάλο βαθμό αυτό το έχουν πετύχει (για παράδειγμα δες την Scarlett Johnansson η οποία όχι μόνο δεν έχει τίποτα από τα παραδοσιακά εβραικά χαρακτηριστικά αλλά είναι και μια ιδιαίτερα επιθυμητή γυναίκα).

      Δεν γνωρίζω πως κατάφερες να αντιληφθείς από την παλία φωτογραφία της Νάσιουτζικ ότι είναι εβραία. Περπάτα μια μέρα σε κάποια ελληνική πόλη και θα δείς ελληνίδες με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά προσώπου...Για την ακρίβεια θα σου έλεγα πως στη παλαιά της φωτογραφία είναι πιό κοντά στη μέση ελληνίδα από ότι στην νέα της φωτογραφία (αυτή με τα μαύρα μαλλία).
      Αν μάλιστα μιλήσεις με πλαστικούς χειρούργους θα σου πουν πως Εβραίοι και Έλληνες έχουν σα κοινό χαρακτηριστικό τις υπερμεγέθεις μύτες.


      Όσον αφορά τώρα για τους Έλληνες που "βγαίνουν πάντα μπροστά και δεν κρύβονται" το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Έχει τύχει να ζήσω αρκετά χρόνια εξωτερικό και σε ιδιαίτερα πολυφυλετικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Η εικόνα που σχημάτισα είναι πως από τους ευρωπαικούς λαούς οι Έλληνες είναι οι πλέον δειλοί, ανόητοι και κουτοπόνηροι. Σε αυτό το τελευταίο τους ξεπερνούν μόνο οι Αλβανοί, οι οποιοί συνδυάζουν και κάτι που λείπει από τους Έλληνες, την επιθετικότητα και την βιαιότητα. Kαι καλύτερα μη μιλήσουμε καθόλου για τις Ελληνίδες διότι είναι μια συζήτηση που αναπόφευκτα οδηγεί στο φρενοκομείο...

      Γνωρίζω πως αυτα δεν θα αρέσουν καθόλου στους "ελληνόψυχους" που εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν καπελώσει τη Δεξιά στην Ελλάδα ( και ιδού τα χάλια μας) και βομβαρδίζουν και το μπλογκ με σωρία γελοίων μηνυμάτων (που ευτυχώς και ασφαλώς δεν δημοσιεύουμε), αλλά το μπλογκ έχει σκοπό να δημιουργησει υγειή Δεξιά σκέψη και κουλτούρα στην Ελλάδα και αυτά δεν θα επιτευχθούν ποτέ αν συνεχίσουμε τον διανοητικό αυνανισμό περί εθνικών μεγαλείων, περί Ελλήνων που "ο τράχυλος ζυγό δεν υποφέρει" και τις συναφείς στοχικές ηλιθιότητες υπεύθυνες για την αποβλάκωση γενιών επί γενιών σύγχρονων Ελλήνων.

      Διαγραφή
  7. Διόρθωσις: ἐκχριστιανισθεῖσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεβαστή ἡ γνώμη τοῦ καθενὸς.

    Δὲν πιστεύω ὅτι ὁ χριστιανισμὸς μεταμορφώθηκε χάριν τῶν Γερμανῶν.
    Μᾶλλον ἡ ἑλληνικὴ σκέψι τόν μεταμόρφωσε καὶ τὸν ἔκανε ἀνεκτὸ.

    Συγγνώμη ἀλλά "Ἀναγέννησις" καὶ "Γερμανισμὸς" δὲν πᾶνε μαζί,καὶ δὲν ἐννοῶ ΤΗΝ Ἀναγέννησι.

    Ὅσον ἀφορᾶ τὴν κόντρα Βατικανοῦ καὶ Ἰουδαϊσμοῦ·ὑπῆρχε.
    Τώρα χεράκι-χεράκι πᾶνε γιὰ τὴν Νέα Τάξι γι᾿αὐτὸ καὶ γυρνᾶ στὶς ἀρχικὲς ἰουδαϊκές του ἀρχές.

    Οἱ Ὀρθόδοξοι δὲν νομίζω ὅτι φαντασιώνονται.
    Οἱ ἑβραῖοι αἰσθάνονται ἐχθρὸ τὴν Ὀρθοδοξία καί αὐτὸ τὸ εἶδα πολύ καλά.

    Μὲ τὸν καινούργιο Ἰησουΐτη Πάπα πολλά θὰ καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα γνώμης, αλλά ιστορικών στοιχείων. Μην αρχίζουμε τον ίδιο διάλογο που είχαμε και παλιά στα σχόλια κάποιου άρθρου μου:)

      Θα πρότεινα να διαβάσεις αυτό: http://www.amazon.co.uk/Germanization-Early-Medieval-Christianity-Sociohistorical/dp/0195104668/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364835851&sr=8-1 Το έχει και το scribd σε PDF http://www.scribd.com/doc/37524347/The-Germanization-of-Early-Medieval-Christianity-James-C-Russell Εξηγεί θαυμάσια το θέμα.

      Γιατί αναγέννηση και γερμανισμός δεν πάνε μαζί;
      Μιας και λέμε για αναγέννηση πάντως, αυτή γεωγραφικά άρχισε στη βόρεια ιταλία και η βόρειος ιταλία έχει πληθυσμό αποτελούμενο από γερμανικά φύλα.

      Η περιπτωσιολογία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
      Αν κάποιο ιουδαϊκό κείμενο αναφέρεται ανοιχτά στην εχθρότητα των εβραίων ως προς τον χριστιανισμό είναι τα Πρωτόκολλα και εκεί δε λέει τίποτα για τους ρουμ-ορτοντοξ με τους οποίους έτσι κι αλλίως δεν ασχολείται κανείς στα σοβαρά. Τον Πάπα και την καθολική εκκλησία κατονομάζει ως τον κύριο αντίπαλο τους.

      O νέος Πάπας ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, προσωπικά εξεπλάγην...καθότι εκ φύσεως πεσσιμιστής περίμενα να εκλέξουν τον μαύρο...Παρόλα αυτά ούτε τον μαύρο εξέλεξαν και ουτε και κανέναν προοδευτικό...

      Διαγραφή
    2. Alex, η αρχική μου έκπληξη είναι ότι περίμενες να εκλεγεί μαύρος Πάπα!!! Εάν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο... Στο Βατικανό οι (ιουδαϊκές) δυνάμεις που κινούν τα νήματα δεν θα επέτρεπαν ΠΟΤΕ να βγει κάποιος μαυρούκος γιά Πάπας.

      'Επειτα αυτά που λες περί γερμανισμού και αναγέννησης δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η αναγέννηση δεν οφείλεται στα γερμανικά φύλα της βορείου ιταλίας αλλά στο ελληνικό πνεύμα με το οποίο μπολιάστηκε το κίνημα αυτό χάρις στους βυζαντινούς λογίους. Οι Έλληνες λόγιοι αναζωπύρωσαν τις ελληνικές σπουδές, δίδαξαν φιλοσοφία και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φιλολογίας ως επιστήμης ιδρύοντας σχολές και ακαδημίες. Είναι ένα τεράστιο θέμα και μακάρι να μπορούσα να γράψω περισσότερα. Ιδιαίτερα για την πολιτική σκέψη που ανεφύη από αυτές τις πνευματικές δυνάμεις. Μιά σκέψη που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης πολιτικής ευρωπαϊκής σκέψης.


      Με τα Πρωτόκολλα οι ιουδαίοι παίρνουν μία "ρεβάνς" γιά τις άγριες διώξεις που υπέστησαν από τον τσάρο Αλέξανδρο Γ'. Ο ρωσσικός λαός βέβαια αργότερα το πλήρωσε πολύ ακριβά με την επανάσταση των μπολσεβίκων. 'Ισως τα πρωτόκολλα να μην αναφέρονται ευθέως στους ορθοδόξους και την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά αυτό δεν απομειώνει την πολεμική που έχουν κηρύξει στον χριστιανισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αποχριστιανοποίηση φαίνεται ξεκάθαρα στις Λευκές κοινωνίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Κατάργηση χριστουγεννιάτικου δένδρου σε κεντρικές πλατείες και τοποθέτηση μενορά, απαγόρευση των ευχών Merry Christmas κατά τη διάρκεια των εορτών και αντικατάστασή τους με ευχές του τύπου Happy holidays. "Αποκαθήλωση" χριστιανικών συμβόλων από δημόσια κτήρια. Θεατρική εργογραφία που λοιδωρεί το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αυτά είναι μερικά ελάχιστα παραδείγματα γιά το τι έχουν καταφέρει εώς τώρα. Είναι γνωστό ότι γιά την επίτευξη των στόχων τους χρησιμοποιούν τα κύματα των λαθρομεταναστών μουσουλμάνων ως "πολιορκητικό κριό" γιά την πλήρη αποχριστιανοποίηση των ΗΠΑ αλλά και των χωρών της Ευρώπης. Ο David Duke μέσα από την πολύχρονη εκστρατεία του έχει κάνει αμέτρητες αποκαλύψεις γιά το θέμα.

      'Οσο για τις σχέσεις ρωμαιοκαθολικών και ιουδαίων διάβασε εδώ :

      http://redskywarning.blogspot.gr/2013/03/blog-post_27.html

      και εδώ : http://redskywarning.blogspot.gr/2013/03/blog-post_26.html

      Διαγραφή
    3. Σέβομαι πολύ τους Γερμανούς και τον ευρωπαικό πολιτισμό αλλά ,αν έκαναν σωστά την δουλεία τους οι "Γερμανοί" και οι κεντρο-ευρωπαίοι γενικότερα,δεν θα μιλάγαμε για ιουδαική κυριαρχία στις μέρες μας.

      Διαγραφή
    4. @Satiros

      καλά σε αυτό δεν έχεις άδικο...


      @Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 - 1:14 π.μ.

      Δηλαδή για να καταλάβω οι Εβραίοι δεν είχαν πρόβλημα να εκλεγεί μαύρος πλανητάρχης αλλά είχαν πρόβλημα να εκλεγεί μαύρος Πάπας; Ίσα ίσα η εκλογή μαύρου Πάπα θα ήταν ακόμα μια γροθιά σε όλους τους παραδοσιακούς καθολικούς και θα εξευτέλιζε ακόμα ένα δυτικό ινστιτούτο με το να καταντήσει να διοικείται από μη-δυτικό και μάλιστα μαύρο...
      Απλά και μέσα στο Βατικανό υπάρχουν ισσοροπίες και ως φαίνεται προσωρινά νίκησαν οι δυνάμεις της λογικής και του καλού (ή μπορεί να θεωρήθηκε πως είναι πολύ ακραίο βήμα επί του παρόντος) και δεν παραδόθηκε ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα του δυτικού πολιτισμού στα χέρια αφρικανού.

      Το ότι η Αναγέννηση ξεκίνησε στη βόρειο Ιταλία δεν είναι κάτι προς αμφισβήτηση. Έτσι είναι. Τώρα το ποιά ήταν η κινητοποιός δύναμη για την Αναγέννηση, ναι εν μέρει ήταν και οι βυζαντινοί λόγιοι που κατέφυγαν στην Ιταλία. Αλλά αποτελεί μύθο πως δεν υπήρχαν ήδη φιλοσοφικές σχολές στην Ιταλία πριν από αυτό. Απλά η μεγάλη συνεισφορά των βυζαντινών λογίων ήταν η ορθή μετάφραση των αρχαίων ελληνικών κειμένων που οι Ιταλοί τα είχαν κυρίως από τα αραβικά και μεταφρασμένα λέξη προς λέξη αντί για μια ακριβέστερη νοηματική μετάφραση.

      "Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες" με εμένα όταν μου προτείνεις να διαβάσω άρθρα για το πως κρυπτοιουδαίοι βαπτισμένοι καθολικοί οδήγησαν στις οικουμενιστικές αλλαγές του Second Vatican Council ή στο πως οι εβραικές οργανώσεις πιέζουν για την φυλετική αλλοίωση των ευρωπαικών κοινωνιών και των ΗΠΑ...

      Το θέμα της εχθρότητας του οργανωμένου εβραισμού απέναντι στον χριστιανισμό είναι δεδομένο. Αλλά ο κύριος αντίπαλος τους ανέκαθεν ήταν η καθολική εκκλησία καθώς αυτή είναι η κύρια χριστιανική δύναμη στο κόσμο και για αιώνες ο κύριος διαμορφωτής της πολιτικής και οικονομικής δομής της Ευρώπης (μέχρι την μεταρύθμιση). Οι ρωμαιοορθόδοξοι και οι ορθόδοξοι γενικότερα απλά είναι αμελητέοι και χωρίς κεντρική διοίκηση (άρα ευκολοδιαχειρισιμοι) και άλλωστε ο ορθόδοξος κόσμος ουδέποτε παρουσίασε κάποιο σοβαρό πολιτικοοικονομικό μοντέλο με το οποίο να προσπάθησε να σταματήσει την σκλαβοποίηση των λαών στους τραπεζίτες (είτε μέσω καπιταλισμού είτε μέσω κομμουνισμού). Σε αντίθεση με την καθολική εκκλησία που το έκανε.

      Όσον αφορά τον νέο Πάπα, θα δούμε πως θα εξελιχθεί, τα ίδια λέγονταν και για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' πως τελικά θα αλλάξει τη γραμμή της εκκλησίας στο θεμα των ομοφυλοφίλων αφού ήταν ιδιαίτερα προοδευτικός (και οπως καταδείχθηκε εδώ και κρυπτοιουδαίος). Τελικά όμως δεν το έκανε.

      Διαγραφή
    5. έχει δίκιο,ό "ανώνυμος" 2/Απριλ./2013- 1.14 πμ

      Διαγραφή
  9. Εμένα στο σχολείο μου, την Ιταλική Σχολή Αθηνών, μας μαθαίνανε ότι ο Δάντης Αλιγκιέρι, εθνικός ποιητής της Ιταλίας, ήταν απώτερης γερμανικής καταγωγής (Aldigher>Alighieri). Μας μαθαίνανε επίσης ότι μέχρι το 1800, από τη Ρώμη και κάτω, η δεύτερη γλώσσα ήτανε τα ελληνικά.
    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα αδιακόπως λέγονται αυτές οι απίθανες αρλούμπες για τους κατ'ευθείαν απογόνους του Θεμιστοκλή, Περικλή, Αναξίμανδρου, Αναξαγόρα (και των λοιπών δημοκρατικών προσωπικοτήτων);
    Δεν ξέρω κατά πόσον η θρησκεία είναι το όπιο των λαών. (Να σας πω την αλήθεια, δεν νομίζω πως είναι αλήθεια.) Είμαι βέβαιος όμως ότι η αρχαιοπληξία/αρχαιολαγνεία είναι το χασίσι των Νεοελλήνων.
    Δημήτρης Μιχαλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρίσκω τα σχόλια κατά των Ελλήνων του αρθρογράφου σας Alex Synodinos (και σημειωτέων δεν είναι τα πρώτα, έχει κάνει και αντίστοιχα στο παρελθόν) ιδιαίτερα προσβλητικά και δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν να δημοσιεύονται και να γίνονται ανεκτά σε ένα μπλογκ που αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου απαντήσω εγώ μιας και δεν ξέρω πότε θα δει το μηνυμα σου.
      Και εγώ βρίσκω ιδιαίτερο προσβλητικό να ζω σε μια χώρα με ένα λαό που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για να τον διορίζει στο δημόσιο και χαρακτήριζε τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους. Οι οποίοι μάλιστα κουτόφραγκοι ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν του νεοέλληνες ώστε οι τελευταίοι να κοπροσκυλιάζουν στο δημόσιο πίνοντας φραπέδες. Αυτό το ρεζιλίκι δεν ενόχλησε τους νεοέλληνες εδώ και 40 χρόνια, αλλά αν κάποιος τους χαρακτηρίσει κουτοπόνηρους (όπως και αποδείχθηκαν πως είναι αφού βλακωδώς περίμεναν πως οι Ευρωπαίοι θα τους πλήρωναν εσαεί) τότε βγάζουν αφρούς.

      Τι να κάνουμε φίλε μου είμαστε και οι δυό μας προσβεβλημένοι...Εσύ από ένα σχόλιο που περιγράφει την πραγματικότητα και εγώ από την ίδια την πραγματικότητα.

      Όσον αφορά το μπλογκ τώρα, είναι Δεξιό και όχι εθνικιστικό "στοχικού" τύπου και κουλτούρας. Όσοι θέλουν να διαβάσουν για υπεροπλα Μπέβατρον, για την φυλή των Ελλήνων από το Σείριο, για τον "αρχιεπίσκοπο Κεραυνό" και για τους μεγαλειώδεις αξιωματικούς μας που τσακώνονται για το ποιός θα μπει πρώτος στην Πόλη. Ε τότε ο Θεόδοτος δεν κάνει για αυτούς. Για αυτά υπάρχει η γνωστή εφημερίδα Στόχος, ο Λιακόπουλος και μεγάλος αριθμός μπλογκς.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος5 Απριλίου 2013 - 3:22 μ.μ.

      Aν και ο διαχειριστης με κάλυψε ας προσθέσω και κάποια στοιχεία ακόμα.

      Η αλήθεια αγαπητέ μου δεν θα έπρεπε ούτε να σε προσβάλει ούτε να σε ενοχλεί.
      Απεκάλεσα τους Έλληνες δειλούς, ανόητους και κουτοπόνηρους. Σε τι από αυτά διαφωνείς;
      Θες να τα δούμε αναλυτικά;
      ΟΙ Έλληνες είναι όντως από τους πλέον δειλούς λαούς. Δες μονο τη συμπεριφορά τους σε απλά καθημερινά πράγματα. Πάνε σε μια δημόσια υπηρεσία, στήνονται για ώρες στην ουρά βλέπουν τους συριζοπασόκους δημόσιους υπαλλήλους να είναι αραχτοί και δεν διαμαρτύρονται. Προτιμούν να υποφέρουν στη σιωπή.
      Οι Έλληνες είναι όντως ανόητος λαός και αυτό φαίνεται σε όλες τις μετρήσεις IQ που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και στο γεγονός πως μόνο στην Ελλάδα η αριστερά έχει τόσο υψηλά ποσοστά, σημάδι δηλαδή χαμηλής διανοητικής υποστάθμης του λαού αυτού (τουλάχιστον για ευρωπαικά επίπεδα). Και να μη ξεχάσουμε πως σε καμμία άλλη ευρωπαική χώρα δεν θα γινόταν ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ η απόλυτη εξουσία της χώρας για δεκαετίες και σε καμμία άλλη ευρωπαική χώρα ένας γελοίος και επικίνδυνος σαλτιμπάγκος σαν τον Τσίπρα δεν θα υπήρχε περίπτωση να κυβερνήσει όπως ενδεχεται να γίνει σύντομα στην Ελλάδα.
      Τέλος οι Έλληνες είναι όντως κουτοπόνηρος λαός και αυτό μπορείς να το δεις σε όλες τους τις δραστηριότητες, από το γεγονός πως 30 χρόνια τώρα νομιζαν πως θα ζούνε τσάμπα από τις επιχορηγήσεις της ΕΟΚ/ΕΕ μέχρι τις μικροκομπιναδόρικες πρακτικές τους (πχ να βάλουμε διπλή ταρίφα στον τουρίστα για να του φάμε κάνα φράγκο παραπάνω).

      Aλλά ας έρθουμε και στα του μπλογκ. Λειτουργεί κοντά 1μιση χρόνο και υπάρχει ακόμα κόσμος που μας γράφει για να μας πει οτι ο ιταλικός Φασισμός και ο γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός ήταν αριστερές ιδεολογίες, πως Δεξιά σημαίνει φιλελευθερισμός και ατομισμός. Πως στη πραγματικότητα είμαστε κρυπτοκομμουνιστές και πιθανόν και κρυπτοιουδαίοι. Πως η Μέρκελ ειναι νεοναζί και συνεχίζει το έργο του Χίτλερ (του οποίου κιολας ειναι και νόθο παιδί!) και ένα σωρό άλλα παλαβά. Κάποια από τα σχόλια που δεν εγκρίνονται (καθώς είναι βλακώδη) μας τα προωθεί ο διαχειριστής ως ενδείξη τι κοτσάνες γράφουν ορισμένοι και ειλικρινά σε πιάνει μαύρη απελπισία με αυτό το λαό!

      Διαγραφή
    3. Θεόδοτος καί Αλεξ,έχουν δίκιο!!!!

      Διαγραφή
  11. Τι να κάνουμε φίλε μου είμαστε και οι δυό μας προσβεβλημένοι...Εσύ από ένα σχόλιο που περιγράφει την πραγματικότητα και εγώ από την ίδια την πραγματικότητα.
    Εξαιρετική απάντηση. Μπράβο, Θεόδοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σουρής έλεγε κάτι επίσης ωραίο: "Του Έλληνος ο τράχηλος/ζυγόν δεν υποφέρει,/αλλά σηκώνει καρπαζιές/και μέρα-μεσημέρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύο ρήσεις του Εμμανουήλ Ροϊδη που αποδεικνύονται διαχρονικές & αληθείς ειναι & οι εξής:"το πονηρότερον αλλά το μάλα εξαπατώμενον εξ όλων των ζώων της γης είναι ο Έλλην" & η άλλη "Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του.Η Αγγλία την ομίχλην,η Αίγυπτος τας οφθαλμίας,η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας". Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλοι αθελα τους συγχεουν τον ιουδαισμο με τον εβραισμο.Κατ΄αρχας γεννετικα η πλειονοτητα τους ειναι χαζαρικης καταγωγης δηλ.τουρκικης ενω οι γεννετικα εβραιοι δηλ οι μεσογειακοι σεφαραδιμ ειναι μια μικρη μειονοτητα και υπαρχει ακομη και σημερα αυτος ο διαχωρισμος ,ενω κατα τους πρωτους χρονους της ιδρυσης του ισραηλ εθεωρειτο ακομη και προσβλητικο ο γαμος με τους (μεσογειακους) , αν δουμε και: http://web.israelinsider.com/views/3998.htm θα διαπιστωσετε οτι κατι πολυ βαθυτερο υπαρχει και πασιγνωστη αλληλεγγυη ειναι μαλλον σε επιπεδο υλικων απολαυων που τους αποδιδει.
    Ενα αλλο στοιχειο που ισχυροποιει τον συλλογισμο ειναι το τεραστιο σχετικα ποσοστο -50%- αθεων που ισχυριζονται οτι ειναι εβραιοι.
    Για το ζητημα του Σολωμου δεν μπορω να εκφερω γνωμη σχετικα με την υποτιθεμενη εβραικη καταγωγη του παντος για εναν που γνωριζει την ιστορια της εβραικης μειωνοτητος στην Ελλαδα θα διαπιστωσει οτι εχουν χασει ολοκληρες παροικιες , οπως αυτες της Πατρας , οι οποιες αφου εκχριστιανισθησαν αφωμοιοθηκαν -επι Βυζαντιου- με τον ελληνικο πληθυσμο , πραγμα που δεν συνεβη στην Ευρωπη -οπου και εχουν υποστει αγριες διωξεις παντου ,ειδικα στην Γερμανια , Τσεχια και πολωνια.
    Φυσικα στην Ρωσια οπου ειναι η γεννετηρα των χαζαρων-ασκεναζυ ηταν πληθυσμιακα αδυνατον να εξαλειφθουν και εκει επισεις ειχαμε atti di fede
    Η΄αυτονταφε και εκει ηταν ορθοδοξοι και οχι καθολικοι η΄προτεσταντες .Αρα ειναι φανερο οτι δεν ειναι θεμα δογματος και θρησκειας αλλα καθαρα θεμα εθνικης ιδιοσυγκρασιας με τον τροπο που αντιμετωπιστικαν απο τους εγχωριους πληθυσμους .
    Τελος θελω να διαφωνησω σχετικα με την μη συνησφορα των εβραιων στην ποιηση και την λογοτεχνια και δεν θα κατσω να κανω τον διαφημηστη τους αλλα αυτο δεν στεκει με τιποτε.
    ΟΘΕΝ , θεωρω οτι οποια και αν ηταν η καταγωγη του Διονυσιου Σολωμου ο ποιητης εγραψε και συμπερηφερθηκε σαν ενα τεκνο αυτης της χωρας την οποια αγαπησε και τιμησε με το παραπανω και ειλικρινα σας λεω οτι αν ολοι οι εβραιοι της ελλαδος ειχαν τις αποψεις και θεωρησεις του ΣΟΛΩΜΟΥ θα τους θεωρουσα τους καλλυτερους φιλους μας αλλα δυστυχως η θρησκευτικη επιρροη στην πολιτικη τους ζωη και η πλυση εγκεφαλου που τους γινεται απο παιδικης ηληκιας διαμορφωνουν ενα εντονο ανθελληνισμο που με δυσκολια κρυβουν υποκρινομενοι τους φιλους μας.
    εκτορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δύσκολα θα μπορούσα να διαφωνήσω με τον Έκτορα. Το θέμα όμως είναι ότι ακριβώς σήμερα, σε όλους τους αφομοιωμένους Ιουδαίους γίνεται πλύση εγκεφάλου του τύπου: Θέλεις να ανέβεις κοινωνικά και επαγγελματικά; Εντάξει, θυμήσου την απώτερη καταγωγή σου κι εμείς θα σε βοηθήσουμε πολύ αποτελεσματικά.
    Δείτε τι γίνεται στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΕ και την πολιτική ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή